Βραβείο πιο καταξιωμένης απόφοιτου από το Πανεπιστήμιο της στις ΗΠΑ έλαβε η αν. καθ. Π.Κ. Δρ Μαρία Καρεκλά


Η ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας, Δρ Μαρία Καρεκλά βραβεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2022 από το Πανεπιστήμιο, στο οποίο έκανε τις προπτυχιακές τις σπουδές (Ψυχολογία και Διδασκαλία της Τέχνης) στην Γεωργία, των ΗΠΑ.

Το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας (Valdosta State University) βράβευσε, για τέταρτη φορά στην ιστορία του, απόφοιτους/ες του, οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαίρετα επιτεύγματα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς τομείς.

Η Δρ Μαρία Καρεκλά είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος με ειδίκευση στις Αγχώδης Διαταραχές και Συμπεριφορική Ιατρική. Έχει εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα συσχέτισης με αγχώδεις διαταραχές και προβλημάτων υγείας, την εξέταση ατομικών διαφορών και άλλων παραγόντων στην αιτιολογία, συνέχιση, αξιολόγηση/διάγνωση και θεραπεία αγχωδών προβλημάτων, την ψυχοφυσιολογία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για την  εξερεύνηση αυτών των παραγόντων, και τη δημιουργία και αναπροσαρμογή θεραπευτικών παρεμβάσεων (π.χ. Θεραπείας Αποδοχής και Δέσμευσης, Θεραπεία βασιζόμενη σε ερευνητικά υποστηριζόμενους μηχανισμούς δράσης (process-based therapy)) μετά από πειραματική εξέταση για σκοπούς αποτελεσματικότερης αλλαγής συμπεριφοράς.

Ανάμεσα στις ερευνητικές της δραστηριότητες περιλαμβάνονται έργα σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος και αντιμετώπιση έντονων επιθυμιών, τις ασθένειες της θαλασσαιμίας, του διαβήτη, των διατροφικών διαταραχών, του άσθματος, και του χρόνιου πόνου. Οι έρευνές της έχουν λάβει επιχορήγηση από εθνικούς, ευρωπαϊκούς, αμερικάνικους και άλλους διεθνείς φορείς και έχουν βραβευτεί από οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Pompidou group, το Association for the Advancement of Behavior Therapy και το Society of Behavioral Medicine. Έχει στο βιογραφικό της πέραν των 120 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι επίσης συγγραφέας βιβλίων αυτοβοήθειας για παιδιά και ενήλικες. Η Δρ Καρεκλά εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Κύπρο σε διάφορες επιτροπές που σχετίζονται με το επάγγελμά της (π.χ. Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ψυχολογίας της Υγείας, την οποία προεδρεύει, και το task force on e-health).

Ιστοσελίδα του Εργαστηρίου της κ. Καρεκλά: https://ucy.ac.cy/acthealthy/el/

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


789