Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μέθοδος και δομή συγγραφής ερευνητικών εργασιών


Νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης (2022-2023)

Το σεμινάριο εστιάζει στη μεθοδολογία και δομή συγγραφής ερευνητικών εργασιών. Βασική στόχευση αποτελεί η εισαγωγή και εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις παραμέτρους και τις συμβάσεις του επιστημονικού λόγου. Σε πρώτο επίπεδο θα επιδιωχθεί η εισαγωγή στις γενικές κατευθυντήριες γραμμές και αρχές που διέπουν ένα οποιοδήποτε ακαδημαϊκό κείμενο. Πιο συγκεκριμένα, το σεμινάριο εστιάζει στις ακόλουθες ενότητες:

A) Ερευνητικός λόγος (λογικός και αποδεικτικός λόγος, σαφήνεια, ευκρίνεια, ακρίβεια, αντικειμενικότητα επιχειρημάτων, συνοχή και συνεκτική παρουσίαση της επιχειρηματολογίας),
Β) Μελέτη βιβλιογραφίας (κριτική ανάλυση άρθρων, αποδελτίωση βιβλιογραφίας),
Γ) Οργάνωση και μορφολογία (βασικές αρχές και οδηγίες μορφής και δομής των εργασιών),
Δ) Προφορική παρουσίαση εργασίας (κωδικοποιημένες πληροφορίες μέσω power point, συνοχή, διάρκεια παρουσίασης-χρονικός προγραμματισμός). Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα αναλυθεί ευρεία γκάμα κειμένων από διάφορες επιστημονικές περιοχές (κλασικές σπουδές, θέατρο, παιδαγωγικές επιστήμες, ψυχολογία), με στόχο την τυποποίηση των βασικών αρχών και νορμών στη διαδικασία συγγραφής μιας ακαδημαϊκής εργασίας.

Διδάσκουσα: Δρ Σταματία Κίτσου, Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Φιλοσοφική Σχολή

Η Δρ Σταματία Κίτσου είναι κάτοχος των ακόλουθων πτυχίων: Πτυχίο Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών (2002), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κλασική Φιλολογία, Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης (2009), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Αρχαίο Θέατρο, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πάτρας (2013), Διδακτορική Διατριβή στην Κλασική Φιλολογία, Τμήμα Φιλολογίας, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πάτρας (2019). Από το 2019 είναι Ειδική Επιστήμονας Διδασκαλίας και Έρευνας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διάρκεια προγράμματος: 9 ώρες

Γλώσσα & τρόπος διεξαγωγής: Προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα & με εξ αποστάσεως παρακολούθηση

Πότε: Τρίωρες συνεδρίες στις 26/11, 3/12 και 10/12, μεταξύ 09:00-12:00

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν: Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλες/όλους (απόφοιτες/τοι & μη)

Εγγραφέςwww.ucy.ac.cy/lifelong-learning   

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν τέλη συμμετοχής. Για όλα τα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου απονέμεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για την απόκτηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης, απαιτείται η ολοκλήρωση του κύκλου του σεμιναρίου. Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να αποκτήσουν πιστωτικές μονάδες ECTS.

Πληροφορίες: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων, Τ.: 22894356 (ώρες γραφείου), Ε.: alumni@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










689