Παν. Κύπρου: Κυπριακή πρωτιά - αναγνώριση της προσπάθειας επίτευξης των στόχων αειφόρου ανάπτυξης


Διεθνής κατάταξη πανεπιστημίων QS- Βιωσιμότητα 2023

Η Quacquarelli Symonds (QS) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της κατάταξης QS World University Rankings: Sustainability 2023,στην οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) κατατάσσεται ανάμεσα στα 501-550 πανεπιστήμια παγκοσμίως. Το ΠΚ αποτελεί το μοναδικό κυπριακό πανεπιστημιακό ίδρυμα το οποίο έχει κριθεί επιλέξιμο για συμπερίληψη στη συγκεκριμένη κατάταξη.

Η κατάταξη QS World University Rankings: Sustainability έχει αναπτυχθεί με σκοπό να αξιολογήσει τη δράση των πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν και αποτυπώνονται στους στόχους αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (Sustainable Development Goals (SDGs)).

Τα αποτελέσματα διαφόρων δεικτών αναλύονται και ομαδοποιούνται σε δύο βασικές κατηγορίες, την κατηγορία Κοινωνική Επίδραση - Social Impact, και την κατηγορία Περιβαλλοντική Επίδραση - Environmental Impact. Στην κατηγορία Social Impact το ΠΚ κατατάσσεται στην 444η θέση, ενώ στην κατηγορία Environmental Impact στις θέσεις 501-700.

Η συμπερίληψη του Πανεπιστημίου Κύπρου στη συγκεκριμένη κατάταξη αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας που ο οργανισμός προσδίδει στα ζητήματα βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης, που αποτελούν και στρατηγικό του στόχο.  Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενθαρρύνει και προωθεί δράσεις που στοχεύουν στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης τόσο στους τομείς της έρευνας και της διδασκαλίας, όσο και στο πλαίσιο των στρατηγικών τοπικών και διεθνών συνεργασιών του και στην ανάπτυξη και λειτουργία των υποδομών του. Μάλιστα έχει αναπτύξει μηχανισμό συνεχούς καταγραφής δράσεων προσανατολισμένων στην επίτευξη των SDG’s με σκοπό τη συνεχή εγρήγορση της πανεπιστημιακής κοινότητας στα τόσο σοβαρά ζητήματα, τη γνωστοποίηση της αξίας τους στην ευρύτερη κοινωνία και την προβολή και αξιοποίηση των στοιχείων για την επίτευξη ουσιαστικής κοινωνικής επίδρασης, πράγμα που αναμένεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την περιβαλλοντική και κοινωνική διακυβέρνηση.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










352