Ακαδημαϊκοί του Πανεπ. Κύπρου στους κορυφαίους και κορυφαίες επιστήμονες παγκοσμίως


Της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών

Η συμμετοχή ερευνητών στη λίστα Stanford αποτελεί σημαντική τιμητική διάκριση τόσο για τους ίδιους τους ερευνητές και τις ερευνήτριες όσο και για την επιστημονική τους βάση (Τμήμα/Σχολή/Πανεπιστήμιο). Με ιδιαίτερη χαρά το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι στη σημαντική αυτή λίστα περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού από τα Τμήματα της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών. Τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, που με την αναγνώριση της σημασίας του έργου τους τιμούν τη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι:

Τμήμα

Όνομα

Πληροφορικής

Μάριος Δικαιάκος
Γιώργος Πάλλης
Κωνσταντίνος Παττίχης

Χημείας

Carrer-long impact
Κώστας Πατρίκιος
Άγγελος Ευσταθίου
Αναστάσιος Τασιόπουλος
Παναγιώτης Κουτεντής

Single recent year impact
Άγγελος Ευσταθίου

Μαθηματικών και Στατιστικής

Single recent year impact
Κωνσταντίνος Φωκιανός

Career-long impact
Γιώργος Γεωργίου
Ανδρέας Καραγιώργης

Φυσικής

Career-long impact and single recent year impact
Ανδρέας Όθωνος
Κωνσταντία Αλεξάνδρου

Η επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως σε σχέση με τα ερευνητικά τους αποτελέσματα και τις ετεροαναφορές στις δημοσιεύσεις τους, ανακοινώνεται ετησίως σε λίστα που εκδίδεται από ομάδα του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κατάταξη που εμφανίζεται με τον τίτλο "Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/ btchxktzyw/4), αξιολογεί την επίδοση των ερευνητών ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Τα κριτήρια μεταβάλλονται περιοδικά, αλλά η ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2022 βασίζεται σε αριθμό μετρήσιμων δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους καθόλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους και συγκεκριμένα, στις αναφορές που έχει λάβει το έργο αυτό, όπως αναφέρονται στη βάση δεδομένων Scopus. Αξιολόγηση των δεικτών ερευνητικής επίδοσης γίνεται για περισσότερους από 8.000.000 επιστήμονες.  Στη λίστα της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι/κορυφαίες 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων στο επιστημονικό τους υποπεδίο επιστημόνων, που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε άρθρα κατά το τρέχον έτος. 

Η Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών έχει διαχρονικά ισχυρές ερευνητικές επιτυχίες, καθώς αποτελεί από την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κύπρου βασικό πυλώνα ανάπτυξης της έρευνας, με πρωτιές στην ερευνητική παραγωγή, την προσέλκυση σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων και την απονομή διδακτορικών τίτλων σπουδών. Δεν μπορούμε ως τόσο να μη νοιώσουμε υπερήφανοι που η Σχολή μας αποτελεί το επιστημονικό «σπίτι» τόσο πολλών εξαίρετων ερευνητών και ερευνητριών. Η Κοσμητεία της Σχολής συγχαίρει τους συναδέλφους και τις συναδέλφους και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες ερευνητικές επιτυχίες για τη Σχολή μας στο μέλλον.

Πληροφορίες: Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τηλέφωνο: +357-22-892786

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: fpas@ucy.ac.cy

https://www.ucy.ac.cy/fpas/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










830