Διαλέξεις Σταματούλας Παναγάκου στο ΠΚ: Κοινωνική Παρέμβαση και Αλλαγή: Σύνδεση Θεωρίας και Πράξης


Η Δρ. Σταματούλα Παναγάκου ήταν πρόσφατα προσκεκλημένη ομιλήτρια στο μάθημα «Κοινωνική Παρέμβαση και Αλλαγή» το οποίο διδάσκει η Δρ. Χριστίνα Καϊλή στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η Δρ. Παναγάκου έδωσε δύο διαλέξεις στις οποίες ανέπτυξε τη σημασία της ποίησης και της φεμινιστικής θεωρίας ως εργαλείων κοινωνικής παρέμβασης. Εμπνεόμενη από τη δράση της στους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού, η Δρ. Παναγάκου αφηγήθηκε πώς ένα εργαστήρι ποίησης βασισμένο στο έργο του Έλληνα Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη έγινε μοχλός ενδυνάμωσης για τις μετανάστριες που το παρακολούθησαν δίνοντάς τους τη δυνατότητα να στοχαστούν, να συζητήσουν και να δημιουργήσουν.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές συνδύασαν γνώση και ψυχαγωγία καθώς κατά τη διάρκεια της διάλεξης «Εργαστήρι Ποίησης και Ενδυνάμωση Μεταναστριών: Ένα Παράδειγμα Κοινωνικής Παρέμβασης»  ζωγράφισαν με ενθουσιασμό τοπία, άνθη,  ιδέες και συναισθήματα.  Στην ομιλία της με τίτλο «Η Φεμινιστική Θεωρία ως Εργαλείο Κοινωνικής Παρέμβασης: Κείμενα και Ιδέες», η Δρ. Παναγάκου συζήτησε με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές τις δυνατότητες παρέμβασης, ευαισθητοποίησης και κοινωνικής αλλαγής που μας παρέχει η φεμινιστική θεωρία.

Οι διαλέξεις παρείχαν μια εξαιρετική ευκαιρία αναπαράστασης ενός βιωματικού εργαστηρίου και έδειξαν τη σημασία της πολιτικής θεωρίας για τη σύγχρονη κοινωνική δράση και κοινωνική πολιτική.     




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










602