Διάλεξη Ιεροκήπειου: Κλιματική αλλαγή: αίτια και αιτιατά. Επιπτώσεις στην Κύπρο


Το Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο θα φιλοξενήσει τον Δρα Κλεάνθη Νικολαΐδη, Διευθυντή Τμήματος Μετεωρολογίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για να παρουσιάσει σε διάλεξη το θέμα «Κλιματική αλλαγή: αίτια και αιτιατά. Επιπτώσεις στην Κύπρο»

Ο εισηγητής θα μιλήσει για την  περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και περιοχές των χωρών που την περιβάλλουν, και που έχουν αναγνωριστεί εδώ και μερικά χρόνια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας ως επηρεαζόμενες ήδη περιοχές. Η μέση άνοδος της θερμοκρασίας κατά 1,3°C, στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε σχέση με την κλιματική περίοδο 1961-1990 είναι ήδη αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ο κ. Νικολαΐδης θα αναφερθεί και στα σενάρια της εξέλιξης του κλίματος τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που είναι αποκαρδιωτικά, ενώ αν η πoρεία σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίσει με τη μορφή “business as usual”, τότε η κλιματική εξέλιξη θα είναι δραματική, με άνοδο της μέσης θερμοκρασίας κατά μέσο όρο κατά 5°C, σε σχέση με την παρούσα μέση θερμοκρασία, μέχρι το βάθος του αιώνα. Επίσης θα αναλυθούν τα αίτια και τα αιτιατά της κλιματικής αλλαγής.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τη διάλεξη δια ζώσης ή μέσω του ραδιοσταθμού «Ράδιο Πάφος Παγκύπρια» στις συχνότητες 93.7 FM (Πάφος), 98.8 FM (Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο, Πόλη Χρυσοχούς), 95.5 FM (Λεμεσός) και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα: www.radiopafos.com.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, στις 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, μπορείτε να εξασφαλίσετε από το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










313