Διαφοροποιημένη διδασκαλία και μάθηση για τη στήριξη των χαρισματικών παιδιών


Νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε γονείς και άλλους ενδιαφερομένους που θα ήθελαν να μάθουν πώς μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να επιμορφώσει τους συμμετέχοντες στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και μάθηση, ώστε να αλλάξει η μαθησιακή διαδικασία και να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των μαθητών σε τάξεις ανομοιογενείς. Το σεμινάριο δεν θα περιοριστεί στη θεωρία αλλά, θα στηριχτεί στην πρακτική εφαρμογή προτάσεων για τη διαφοροποίηση της διαδικασίας της μάθησης. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, αναμένουμε ότι οι συμμετέχουσες/χοντες θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν στρατηγικές και τεχνικές με σκοπό να οδηγήσουν τα χαρισματικά παιδιά (και όχι μόνο) στην επιτυχία.  

Διδάσκουσα: Δρ Νίκη Μελανίδου, Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Φιλοσοφική Σχολή

Η Δρ Νίκη Μελανίδου είναι απόφοιτη του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Πτυχίο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, Μεταπτυχιακό Νεοελληνικής Φιλολογίας). Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, με επόπτρια την Δρ Μαίρη Κουτσελίνη. Το θέμα της διατριβής της είναι  «Coaching/Καθοδήγηση για την εφαρμογή διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μάθησης στη βάση δεικτών επιτυχίας και επάρκειας στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης». Η κα. Μελανίδου είναι καθηγήτρια στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και Ειδική Επιστήμονας Διδασκαλίας στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει παρουσιάσει την εργασία της σε δύο παγκόσμια συνέδρια (Chair and Presenter at IISES Conferences, University of London, May 2019 / 2nd Global Conference on Education and Teaching, Athens, December 2021). Αυτήν την περίοδο ασχολείται με τη συγγραφή υλικού με σκοπό τη δημοσίευση άρθρων και παρουσιάσεις σε συνέδρια της Κύπρου και του εξωτερικού. Το υλικό της, που σχετίζεται κυρίως με τους τρόπους βελτίωσης της μαθησιακής διαδικασίας, πρόκειται να αναρτηθεί σύντομα στη σελίδα της στο Facebook: Teaching&Learning@pedagogy.cy.

Διάρκεια προγράμματος: 3 ώρες

Γλώσσα & τρόπος διεξαγωγής: Προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα με εξ αποστάσεως παρακολούθηση

Πότε: Τετάρτη στις 14/12/2022, μεταξύ 17:00-20:00

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν: Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλες/όλους

Εγγραφές: www.ucy.ac.cy/lifelong-learning   

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν τέλη συμμετοχής. Για όλα τα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου απονέμεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για την απόκτηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης, απαιτείται η ολοκλήρωση του κύκλου του σεμιναρίου. Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να αποκτήσουν πιστωτικές μονάδες ECTS.

Πληροφορίες: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων, Τ.: 22894356 (ώρες γραφείου), Ε.: alumni@ucy.ac.cy




Comments (1)

  1. ΑΝΝΑ ΤΕΝΕΖΗ:
    Nov 29, 2022 at 01:56 PM

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ/ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
    Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΝ ΜΙΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗΣ - ΚΑΚΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.




This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










746