Αθλητική Ημερίδα Κύπρου – Κίνας


Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Grammar School Λεμεσού το “2022 China-Cyprus Friendship Sports Day”. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Chinese Friendship Association Cyprus. Κύριος υποστηρικτής της αθλητικής ημερίδας ήταν η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο.

Στις πέντε ομάδες, Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος και United, συμμετείχαν περισσότερα από 250 άτομα που αγωνίστηκαν σε συνολικά δέκα συνCY-CHINAεργατικά, αλλά και ανταγωνιστικά αγωνίσματα για ενήλικες και παιδιά. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν Κύπριοι και Κινέζοι που ζουν στην Κύπρο, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και εκπρόσωποι από: το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο, από τη Huawei Κύπρου, από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και την εταιρεία Sinopec Cyprus.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της φιλίας ανάμεσα στην Κύπρο και την Κίνα, καθώς και της πολιτιστικής και αθλητικής παρουσίας της κινεζικής κοινότητας στην Κύπρο.

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao, σήμανε την έναρξη των αγώνων και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες να διατηρήσουν ένα υγιές σώμα και πνεύμα, να ενισχύσουν το αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στην κινεζική κοινότητα της Κύπρου, να εντείνουν τη διάδοση του κινεζικού πολιτισμού στην Κύπρο, και τέλος να διατηρήσουν την πολύχρονη φιλία ανάμεσα στην Κύπρο και στην Κίνα.

Ο Πρόεδρος του Chinese Friendship Association Cyprus, κ. Che Huali, ανέφερε ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται οι αγώνες έπειτα από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η διεξαγωγή των αγώνων δημιούργησε ένα κύμα αθλητικού ενθουσιασμού στην κινεζική κοινότητα της Κύπρου.

Η Κινέζα Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κα Cao Li, προέτρεψε τους συμμετέχοντες να προωθήσουν το Ολυμπιακό πνεύμα του «ταχύτερου, υψηλότερου, ισχυρότερου και του ενωμένου».

Νικητήριες ομάδες ήταν η ομάδα της Λευκωσίας, που τερμάτισε στην πρώτη θέση και οι ομάδες της Πάφου και της Λεμεσού, που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με την ίδια βαθμολογία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










298