Η κοινοπραξία BioDynaMo υποδέχεται το νέο Τεχνικό Συντονιστή, τον Επίκ. Καθ. Βασίλειο Βαβουράκη του Παν. Κύπρου


Την 20η Σεπτέμβρη 2022, το συμβούλιο της κοινοπραξίας BioDynaMo ψήφισε τη μεταφορά του τεχνικού συντονισμού στον Επίκουρο Καθηγητή Βασίλειο Βαβουράκη από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μέχρι πρότινος το έργο συντονιζόταν από το CERN, το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο για Έρευνα στην Πυρηνική.

Το έργο BioDynaMo ξεκίνησε το 2015 ως μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων του CERN openlab σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία Intel, με στόχο την επιτάχυνση της έρευνας στη βιολογία. Σήμερα το BioDynaMo είναι μία υπολογιστικά ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού για προσομοίωση συστημάτων στη βιολογία, την ιατρική, την επιστήμη υλικών, κοινωνικών και οικονομικών επιστημών με τη μέθοδο «agent-based modelling». Το BioDynaMo έχει ήδη αρχίσει να υιοθετείται από επιστήμονες διαφόρων επιστημονικών πεδίων, ενώ στο παρόν στάδιο, η κοινοπραξία στοχεύει να διευκολύνει και να προσελκύσει νέους χρήστες / προγραμματιστές, καθώς επίσης να βελτιώσει την προσαρμοστικότητα και ευελιξία του κώδικα BioDynaMo για χρήση από νέους ερευνητές.

«Είμαστε περήφανοι για το έργο BioDynaMo» αναφέρει ο Καθηγητής Alberto Di Meglio, Διευθυντής του CERN openlab. “Με το BioDynaMo καταφέραμε ένα ισχυρό επίπεδο τεχνικής ωριμότητας της πλατφόρμας, και είναι σωστός χρόνος η κοινοπραξία να εξερευνήσει νέες εφαρμογές και συνεργασίες σε περισσότερα επιστημονικά πεδία, με γνώμονα πάντα το όφελος της κοινωνίας.”

Πρωτεύον στόχος είναι να επιτύχουμε στην αποστολή που έφερε κοντά τα μέλη της κοινοπραξίας (CERN, University of Newcastle upon Tyne, University of Surrey, GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research, University of Cyprus, SCImPULSE Foundation) για έρευνα αιχμής αλλά στην προαγωγή της γνώσης.

“Είμαι ιδιαίτερη τιμή η επιλογή μου από την κοινοπραξία BioDynaMo ως τεχνικός συντονιστής του έργου” σχολιάζει ο Επικ. Καθ. Β. Βαβουράκης. “Θα διατηρήσω και θα ενισχύσω αυτή τη μεγάλη επένδυση στην ψηφιακή τεχνολογία που αναπτύσσουμε στο BioDynaMo. Δεσμεύομαι να εργαστώ με συνέπεια και σε αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη της κοινοπραξίας, να χτίσουμε νέες γέφυρες συνεργασίας με τη βιομηχανία, εταιρίες και επιπλέον ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς επίσης να προωθήσουμε την έρευνα αιχμής.»

Σχετικά με το έργο BioDynaMo, μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας από την ιστοσελίδα μας (https://biodynamo.org), το Twitter (https://twitter.com/BioDynaMo_org), και το LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/biodynamo/) για ευκαιρίες συνεργασίας και έρευνα αιχμής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










404