Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς: «Γεωπολιτικές εξελίξεις και ενεργειακά ζητήματα»


O Δρ Αντώνης Στ. Στυλιανού, Λέκτορας Νομικής και Διευθυντής της Μονάδας Νομικής Κλινικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα παρουσιάσει την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, διάλεξη που τιτλοφορείται «Γεωπολιτικές εξελίξεις και ενεργειακά ζητήματα».

Στο δαιδαλώδες γεωπολιτικό περιβάλλον που έχουμε σήμερα, όπως θα εξηγήσει ο εισηγητής, σημαντική παράμετρο αποτελούν τα ζητήματα ενέργειας, που σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν νέα δεδομένα που αφορούν σε προκλήσεις αλλά και προοπτικές που έχουν άμεση σχέση με το ευρύτερο παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και τοπικό γίγνεσθαι. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι γεωοικονομικές επιπτώσεις, ο πληθωρισμός, η απειλή μιας επισιτιστικής κρίσης, τα ζητήματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή, οι προκλήσεις της Τουρκίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και οι εξερευνήσεις και ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην περιοχή μας αποτελούν ουσιαστικούς πυλώνες της διάλεξης στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πόλεως Χρυσοχούς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εξασφαλίσετε από το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










298