#ScienceTalks: Τι σκέφτεται και τι θέλει ο Ερντογάν


Αλήθειες και μύθοι για την τουρκική εξωτερική πολιτική

Ο Δρ Ζήνωνας Τζιάρρας, Λέκτορας στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο podcast #ScienceTalks του Πανεπιστημίου Κύπρου απαντά στις απορίες που έχουμε όλοι για την τουρκική εξωτερική πολιτική, εξηγεί ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι αξιώσεις του Τούρκου Προέδρου και γιατί οι διεθνείς αντιδράσεις στην προκλητική στάση της Τουρκίας δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Δρ Τζιάρρας αναλύει, μεταξύ άλλων, πώς διαμορφώθηκε η τουρκική εξωτερική πολιτική στη Μέση Ανατολή μετά τα γεγονότα της «Αραβικής Άνοιξης» και εξηγεί ποιες αξιώσεις εγείρει στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή η Τουρκία.

Ο Δρ Τζιάρρας κατέχει διδακτορικό τίτλο στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Warwick, του Ηνωμένου Βασιλείου, με θέμα την τουρκική εξωτερική πολιτική υπό το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου στις Μεσογειακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ελλάδα και μεταπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς Σχέσεις και τις Στρατηγικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων ειδίκευσης, μεταπτυχιακού επιπέδου, στη Διεθνή Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο του Δελχί στην Ινδία, κύκλο ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ηγεσία και Επίλυση Συγκρούσεων στο Πανεπιστήμιο Κοτς της Κωνσταντινούπολης, ενώ κατέχει πιστοποιητικό Διαχείρισης Συγκρούσεων & Διαμεσολάβησης.

Εργάστηκε επί σειρά ετών σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου με ερευνητικό αντικείμενο την τουρκική εξωτερική πολιτική. Είναι συνιδρυτής της πλατφόρμας Geopolitical Cyprus και μέλος της συντακτικής επιτροπής της επιθεώρησης New Middle Eastern Studies.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην τουρκική εξωτερική πολιτική, τη σύγχρονη τουρκική πολιτική, τη διεθνή πολιτική και ασφάλεια της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, και το πολιτικό Ισλάμ.

Για να ακούσετε το 56ο επεισόδιο της σειράς #ScienceTalks επισκεφτείτε τη σελίδα https://www.ucy.ac.cy/services/science-talks/. Για να παρακολουθείτε τα επεισόδια μπορείτε να εγγραφείτε στα podcast Science Talks στο Spotify ή τα Google Podcasts. Οι εκπομπές μεταδίδονται, επίσης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τον UCY Voice 95.2.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στη Μαρίζα Λαμπίρη, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου και η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη "Στέλιος Ιωάννου" από τον Παύλο Χαραλάμπους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










446