Διάλεξη Δρoς Ιωάννη Τζανάβαρου, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς


«Καρδιοχειρουργική - παρελθόν, παρόν και μέλλον»

O Δρ Ιωάννης Τζανάβαρος, Παιδοκαρδιοχειρούργος, Καρδιοχειρούργος ενηλίκων, Διευθυντής του Cardiac Innovation Center στο Απολλώνειο Νοσοκομείο και Κλινικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα παρουσιάσει την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, στις 6:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, διάλεξη που τιτλοφορείται «Καρδιοχειρουργική - παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου, ειδικά σε ηλικιωμένους, στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια. Η καρδιοχειρουργική, η οποία μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα θεωρείτο ανέφικτη, κατάφερε μέσα σε εκατό χρόνια να αποτελεί την ελπίδα ζωής για εκατομμύρια ασθενείς. Στη διάλεξη θα παρουσιαστούν η πορεία της Καρδιοχειρουργικής στον 20ο αιώνα, οι σημερινές δυνατότητες περίθαλψης, καθώς επίσης και μια πρόβλεψη για τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εξασφαλίσετε από το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










443