Μεθοδολογία της διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας


Νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (2022-2023)

Σκοπός του παρόντος εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων/ουσών στη μεθοδολογία της διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το παρόν πρόγραμμα στοχεύει στη σύνδεση της θεωρίας με τη διδακτική πράξη, ώστε οι συμμετέχοντες/ουσες να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Αναλυτικότερα, επιδιώκεται να ενημερωθούν για τις νέες διδακτικές τάσεις και ανάγκες του μαθήματος, να εξοικειωθούν με τον διδακτικό του σχεδιασμό, να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν πρακτικές διδασκαλίας και αξιολόγησης με έμφαση σε ενδεικτικά παραδείγματα και να δημιουργήσουν σχέδια μαθήματος, υιοθετώντας τις σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις (ανάπτυξη ανώτερων γνωστικών λειτουργιών, διαφοροποίηση της διδασκαλίας, ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων, συνεργατικές μορφές διδασκαλίας και μάθησης κ.ά.). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μελλοντικούς και εν ενεργεία φιλολόγους που διδάσκουν στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση.

Διδάσκουσα: Δρ Αγγελική Μάρκογλου, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Αγγελική Μάρκογλου είναι φιλόλογος και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου», με κατεύθυνση τον «Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό και Διδασκαλία» και ειδίκευση τη «Διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Παράλληλα, είναι Διδάκτωρ Μεθοδολογίας της Διδασκαλίας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως Ειδική Επιστήμονας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και εξωτερική συνεργάτιδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, αποτελώντας μέλος της ομάδας για τη συγγραφή των Οδηγών Εκπαιδευτικού για την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία από μετάφραση. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την πρακτική άσκηση των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των φιλολογικών μαθημάτων στο ΕΚΠΑ και έχει διδάξει το μάθημα «Μεθοδολογία της Διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από Μετάφραση». Τέλος, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εγχώρια και διεθνή περιοδικά.

Διάρκεια προγράμματος: 8 ώρες

Γλώσσα & τρόπος διεξαγωγής: Προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα & με υβριδική παρακολούθηση

Πότε: Τρεις συνεδρίες, Σάββατο στις 11/2/2023 (9:30-12:30μ.μ.), 18/2/2023 (9:30-12:30μ.μ.), 25/2/2023

(10:00-12:00μ.μ.)

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν: Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλες/όλους (απόφοιτες/τοι & μη)

Εγγραφές: www.ucy.ac.cy/lifelong-learning   

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν τέλη συμμετοχής. Για όλα τα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου απονέμεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για την απόκτηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης, απαιτείται η ολοκλήρωση του κύκλου του σεμιναρίου. Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ΑΕΙ μπορούν να αποκτήσουν πιστωτικές μονάδες ECTS.

Πληροφορίες: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων, Τ.: 22894356 (ώρες γραφείου), Ε.: alumni@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










895