«Τέχνες και πολιτισμική κληρονομιά στην Ουκρανία εν καιρώ πολέμου»


Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τη Δρα Ναταλία Μουσιένκο

Το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου θα φιλοξενήσει τη Δρα Ναταλία Μουσιένκο, σε μια συζήτηση που θα επιχειρήσει να αναδείξει της πτυχές της τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ουκρανία εν καιρώ πολέμου.  Η διάλεξη με θέμα: «Arts and Cultural Heritage in Ukraine in war time», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, στις 18:00, στην Αίθουσα Συγκλήτου, 1ος όροφος, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Πανεπιστημιούπολη.

Η Δρ Ναταλία Μουσιένκο που είναι κορυφαία ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Έρευνας Σύγχρονης Τέχνης της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών της Ουκρανίας (Κίεβο) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Nostra, θα προβεί σε ανάλυση αν όντως εξελίσσεται μια πολιτιστική καταστροφή κι αν εκατομμύρια έργα τέχνης και μνημεία κινδυνεύουν στην Ουκρανία λόγω του πολέμου. Σπούδασε φιλοσοφία στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Taras Shevchenko του Κιέβου από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό της. Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό της από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Ουκρανίας. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων σχετικά με την ιστορία της τέχνης, τον πολιτισμό, τον κινηματογράφο και την αστυφιλία. Η Δρ Μουσιένκο έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τέχνες και την πολιτιστική κληρονομιά σε συγκρούσεις και δίνει διαλέξεις διεθνώς, καθώς και ομιλίες στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και σε άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθήνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου και Αντιπρόεδρος της Europa Nostra, κα Ανδρούλα Βασιλείου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Ζαν Μοννέ (2001), Δρ Καλλιόπη Αγαπίου Ιωσηφίδου.

Για δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση μπορείτε να αποταθείτε στο τηλέφωνο 22894561 ή στο sap@ucy.ac.cy μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2023.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










324