Διάλεξη Χρήστου Στυλιανίδη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


«Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη, η σημασία του rescEU  και η συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξενεί τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος θα παραχωρήσει διάλεξη με θέμα, «Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη, η σημασία του rescEU και η συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, στις 5:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη.

Μπορούν Ελλάδα και Κύπρος να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να προωθήσουν μαζί συγκεκριμένες πολιτικές συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο για ενίσχυση του περιφερειακού συστήματος πολιτικής προστασίας, κάτω από την ομπρέλα του rescEU για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης; Αυτό και άλλα ερωτήματα θα απαντήσει ο κ. Στυλιανίδης κατά την ομιλία του, όπου θα αναφθερθεί παράλληλα και στις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μια κατακόρυφη αύξηση και ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη, έχουν αναδείξει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU ως εργαλεία της συλλογικής ευρωπαϊκής απάντησης στην κλιματική κρίση. Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης θα μιλήσει για την Ανατολική Μεσόγειο, που έχει χαρακτηριστεί ως «hot spot» της κλιματικής κρίσης με αποτέλεσμα, η περιφερειακή συνεργασία να θεωρείται αναγκαία συνθήκη για αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων με την Ελλάδα να έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή αυτής της προσπάθειας.

Για δηλώσεις συμμετοχής αποταθείτε στον σύνδεσμο https://bit.ly/3IJp8YP. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εξασφαλίσετε από τους διοργανωτές στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


451