Διάλεξη του διεθνούς φήμης Καθηγητή Δημήτριου Τζοβάρα στο Κέντρο Αριστείας Κοίος


Το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στη διάλεξη του διακεκριμένου Καθηγητή Δημήτριου Τζοβάρα, Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η διάλεξη με θέμα «Deep Learning as a key enabling technology for Industry 4.0», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:00, στο Αμφιθέατρο Β108  (Κτήριο Α. Λεβέντη) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας διαθέτει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό, το οποίο αποτιμάται σε τρία βιβλία, 55 κεφάλαια βιβλίων, 250 άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 630 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονται η όραση με υπολογιστή, η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, η οπτική αναλυτική, η ανάλυση δεδομένων πολλών διαστάσεων, η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη. Επιπρόσθετα, ασχολείται με την εφαρμοσμένη έρευνα, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που σχετίζονται με τους τομείς της ενέργειας, της ιατρικής, της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, των μεταφορών, κλπ.

Η διάλεξη αυτή είναι ανοικτή στο κοινό και εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων «KIOS Distinguished Lecture Series», που φιλοξενεί ερευνητές παγκοσμίου εμβέλειας σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τη διάλεξη μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3HlDpsm




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










372