Ενημερωτική Εκδήλωση «Σπουδές στη Γερμανία» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Στις 15 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση «Σπουδές στη Γερμανία» από την Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ), σε συνεργασία με το Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Κύπρο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Εξοχότατη Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο, κυρία Anke Schlimm, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ακολούθησε παρουσίαση από την Δρ Ina Sammler, Λέκτορα στο Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία μίλησε εκτενώς για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Γερμανία για σπουδές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, τις υποτροφίες που προσφέρονται, τους τρόπους εξεύρεσης διαμονής, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες. Στη συνέχεια μίλησε ο  κ. Αλέξανδρος Φλουρέντζου, Λειτουργός στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο οποίος μοιράστηκε τη δική του προσωπική εμπειρία, ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου Manheim στη Γερμανία.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση από τους φοιτητές Erasmus του Πανεπιστημίου Κύπρου, Nassar Sohaib  και Henry Fischer, οι οποίοι μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες, ο πρώτος ως εξερχόμενος φοιτητής σε κινητικότητα Erasmus στο Πανεπιστήμιο Reutlingen και ο δεύτερος ως εισερχόμενος φοιτητής από το Πανεπιστήμιο RWTH Aachen. Και οι δύο ενεθάρρυναν τους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται, ιδιαίτερα μέσω της συμμετοχής τους σε προγράμματα Erasmus+, για να αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερες θετικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Με το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε κοκτέιλ το οποίο έγινε με την ευγενή χορηγία της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Κύπρο.

 

 

Τέλος ανακοίνωσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










373