Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του πρώην Υπ. Παιδείας, Χρ. Σοφιανού


Η κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Υπουργού Παιδείας, Χρυσόστομου Σοφιανού, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.

Ο εκλιπών Χρυσόστομος Σοφιανός γεννήθηκε στην Πάφο το 1939. Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του το Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την παιδεία του τόπου από διάφορες θέσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Στήριγμα για δεκάδες φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Χρυσόστομος Σοφιανός υπήρξε φίλος και δωρητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και παραχώρησε δεκάδες υποτροφίες, ύψους χιλιάδων ευρώ σε διακριθείσες/ντες φοιτήτριες/ές του Πανεπιστημίου εις μνήμην της θυγατέρας του Εύης Σοφιανού.  Συγκεκριμένα, στις 16 Ιουνίου 2014 είχαν απονεμηθεί τα βραβεία του Ιδρύματος «Εύης Σοφιανού», συνολικής αξίας €7.500, σε άριστους/ες, σε επιδόσεις και ήθος, φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Εύη Σοφιανού» σε πρόσφατη συνεδρία του, αποφάσισε την παραχώρηση δωρεάς προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου χρηματικού ποσού ύψους €110.000 εις μνήμην της αείμνηστης Εύης Σοφιανού, η οποία στα 26 της χρόνια, κατά την περίοδο εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, έχασε τη ζωή της στη μάχη με τον καρκίνο.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει  τα  συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










479