Εκδόσεις: Ξεμπλέκοντας το ανθρώπινο είδος


Του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργου Απιδιανάκη

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Armida το βιβλίο του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργου Απιδιανάκη, με τίτλο «Disentangling humans».

Πρόκειται για μια τολμηρή και προκλητική διερεύνηση των κενών στην κατανόησή μας για τις ηθικές, φιλοσοφικές και πολιτικές προεκτάσεις της γενετικής μας και πώς αυτές διαμορφώνονται από το περιβάλλον μας. Το βιβλίο, συνθέτει τη βιολογία με τις κοινωνικές και τις ανθρωπιστικές επιστήμες σε μια φιλοσοφική κατανόηση των ανθρώπων όσον αφορά στην ευημερία, την κοινωνικότητα και την ηθική.

To Disentangling humans αποτελείται από δέκα αλληλένδετα κεφαλαία και πληροφοριακό υλικό που προορίζονται εξίσου για μελετητές, φοιτητές/φοιτήτριες και το ευρύ κοινό. Είναι μια πηγή πληροφοριών και επιχειρημάτων που βοηθούν στην κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης από τη σκοπιά της γενετικής.

Ο Γιώργος Απιδιανάκης έχει διδακτορικό στη Μοριακή Γενετική και είναι Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2012, όπου διδάσκει Κλασική Γενετική, Ανοσολογία και Ποσοτική Ανθρώπινη Γενετική. Έχει εκπαιδευτεί στη βιοϊατρική έρευνα για 10 χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Διετέλεσε 6 χρόνια ως μεταδιδακτορικός υπότροφος και 4 χρόνια ως εκπαιδευτής Ιατρικής στο Χάρβαρντ στον τομέα των ανθρώπινων λοιμωδών νοσημάτων και καρκινογένεσης. Άσκησε την έρευνά του στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στο Shriners Hospitals for Children στη Βοστώνη των Η.Π.Α. Είναι μέλος του Faculty Opinions από τον Ιανουάριο του 2020 στο τμήμα Cellular Death and Stress Responses και ad-hoc συντάκτης για τα περιοδικά Metabolites and Frontiers in Cellular and Infection Microbiology. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά με κριτές, όπως Proceedings of the National Academy of Sciences USA, Nature Communications, Nature Protocols, Cell Host & Microbe, PLoS Pathogens, The Lancet Infectious Diseases και EMBO Reports.

Είναι ειδικός στη μοντελοποίηση αλληλεπιδράσεων μικροβίου-μεταβολίτη-ξενιστή που οδηγούν σε ογκογένεση στον οργανισμό μοντέλο Δροσόφιλα. Επίσης, ηγείται της κλινικής μελέτης για τη διερεύνηση της επίδρασης μικροβιακών και περιβαλλοντικών παραγόντων στην ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου με τίτλο, «The Cyprus Intestinal Health Study» (http://cihs.cs.ucy.ac.cy/).

Πληροφορίες:

Disentangling humans

Συγγραφέας: Γιώργος Απιδιανάκης

Εκδόσεις Armida, ISBN εντύπου 978-9925-601-24-4, A' έκδοση 1/2023

https://www.armidabooks.com/book/disentangling-humans/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










384