Βραβείο στη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Άντρια-Μαρία Παπαγεωργίου


Αποδεικνύει ότι οι ηγετικές ικανότητες είναι αλληλένδετα συνδεδεμένες με τον χαρακτήρα, τις αξίες και το όραμα του ηγέτη

Το βραβείο EY εις Μνήμην Χρίστιας Ρωσσίδου-Σωτηρίου ύψους 2.500 ευρώ, απονέμεται κάθε χρόνο σε τελειόφοιτη προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου που διακρίθηκε για τις ηγετικές της ικανότητες, την ύπαρξη οράματος για το μέλλον, την επίδειξη ανοικτού πνεύματος και σκέψης εκτός πλαισίου, και την ικανότητα να επιφέρει αλλαγές μέσω ομαδικής δράσης, οι οποίες δεν περιορίζονται σε στενά συνδικαλιστικά θέματα.

Η επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης και μέλη ακαδημαϊκού προσωπικού από όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου Κύπρου, αποφάσισε όπως το βραβείο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 απονεμηθεί στην προπτυχιακή φοιτήτρια Άντρια-Μαρία Παπαγεωργίου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιες φοιτήτριες είναι τα ακόλουθα: γενική βαθμολογία τουλάχιστον επτά (7)· ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλίας, έμπνευσης και παρακίνησης άλλων ανθρώπων· ύπαρξη οράματος που εμπνέει, ανοίγει δρόμους και προάγει τη συλλογική δράση για το κοινό καλό· επίδειξη σθένους και δημιουργικότητας απέναντι σε αντιξοότητες και προκλήσεις· διάθεση ανοιχτού, αντισυμβατικού πνεύματος και πρωτοποριακής σκέψης· ικανότητα να επιφέρει αλλαγές για το κοινό καλό μέσω ομαδικής δράσης, οι οποίες να μην περιορίζονται σε στενά συνδικαλιστικά ζητήματα· να μην της έχει απονεμηθεί προηγουμένως το συγκεκριμένο βραβείο.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί από εκπρόσωπο της ΕΥ κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε χρόνο που θα καθορισθεί αργότερα.

Η κα Άντρια-Μαρία Παπαγεωργίου συμμετέχει ενεργά σε μία σειρά από εθελοντικές δραστηριότητες που προάγουν την ευαισθητοποίηση σε διάφορα κοινωνικά θέματα, ενώ παράλληλα πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις στις σπουδές της και εργάζεται. Η κα Παπαγεωργίου αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ενός νεαρού ατόμου που τολμά να αλλάξει κατεύθυνση και να ξεκινήσει από την αρχή, να αναλάβει ηγετικές πρωτοβουλίες και να αφιερωθεί στον εθελοντισμό με γνώμονα το γενικό καλό.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει την κα Παπαγεωργίου για την επιτυχία της και της εύχεται να συνεχίσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσα από το σπουδαίο έργο που επιτελεί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1343