Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου νικήτρια του CFA Research Challenge 2023


Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου (Π.Κ.) κέρδισε στον διαγωνισμό Cyprus CFA Research Challenge 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουάριου 2023. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτήτριες και φοιτητές του CIIM, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επενδυτική τους πρόταση ενώπιον κριτικής επιτροπής.

Την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου απάρτιζαν οι μεταπτυχιακές/οί φοιτήτριες/τες Έλενα Ζαχαριάδου, Παντελίνα Ζαχαριάδου, Ιωάννης Κούτρας και Ιάκωβος Λοΐζου, με ακαδημαϊκό σύμβουλο τον Καθηγητή Ανδρέα Μιλιδώνη του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και σύμβουλο από τον Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus) τον κ. Νικόλα Χωματένο, Διευθυντή στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην Deloitte. Η ομάδα συγκέντρωσε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία στη γραπτή εργασία και στην παρουσίαση και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο περιφερειακό διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge Νότιας Ευρώπης. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου εκπροσώπησε, επίσης, την Κύπρο με παρουσίασή της στον διαγωνισμό CFA Societies MENA Research Challenge 2023, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ντουμπάι.

Ο διαγωνισμός CFA Research Challenge συμβάλλει ουσιαστικά στην επαγγελματική κατάρτιση των φοιτητών, αφού έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε κάποιους από τους σημαντικότερους εργοδότες στη χώρα μας, οι οποίοι παρέχουν ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης στους συμμετέχοντες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










497