Συνάντηση φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου με Γαλλόφωνους φοιτητές Erasmus


 Ο Τομέας Γαλλικής γλώσσας του Κέντρου Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον μήνα Γαλλοφωνίας και στη συνεχή προσπάθειά του για ενίσχυση και προώθηση της Γαλλικής γλώσσας στην πανεπιστημιακή κοινότητα, διοργάνωσε συνάντηση την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, μεταξύ φοιτητών που παρακολουθούν μαθήματα Γαλλικής γλώσσας κατά το Εαρινό εξάμηνο 2023 και Γάλλων/Γαλλόφωνων φοιτητών του προγράμματος Erasmus, που επίσης φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η συνάντηση αυτή είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου να γνωρίσουν Γάλλους/Γαλλόφωνους φοιτητές, αλλά κυρίως τους επέτρεψε να συνομιλήσουν με αυτούς στα Γαλλικά, γύρω από θέματα της καθημερινότητάς τους, καθώς και για τα ενδιαφέροντά τους, τις σπουδές τους, τη χώρα καταγωγής τους, κτλ.

Στη συνέχεια, όλοι οι φοιτητές χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες των πέντε ατόμων και μαζί απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο που ετοιμάστηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό, οι ερωτήσεις του οποίου αφορούσαν την Κύπρο και τη Γαλλία/Γαλλόφωνες χώρες. Στο τέλος, οι πέντε φοιτητές της ομάδας με τις περισσότερες ορθές απαντήσεις κέρδισαν από ένα δωροκουπόνι που ευγενικά προσέφερε στην εκδήλωση η γαλλική πατισερί-παγωταρία LaGlacerieCyprus. Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα γνωστά γαλλικά γλυκά macarons που επίσης προσέφερε η ίδια πατισερί-παγωταρία.

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση που επέτρεψε στους φοιτητές να γνωρίσουν στοιχεία μιας άλλης κουλτούρας και να δημιουργήσουν φιλίες που ίσως κρατήσουν για χρόνια. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται τέτοιου είδους εκδήλωση. Το Χειμερινό εξάμηνο 2021, ο Τομέας Γαλλικής γλώσσας του Κέντρου Γλωσσών διοργάνωσε παρόμοια εκδήλωση γνωριμίας μεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου που παρακολουθούσαν τότε μαθήματα Γαλλικής γλώσσας και Γάλλων/Γαλλόφωνων φοιτητών του προγράμματος Erasmus που επίσης φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο. Χορηγός της εκδήλωσης το 2021 ήταν η εταιρία AZorbasCateringLtd που δραστηριοποιείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και η οποία προσέφερε δωροκουπόνια στις δύο νικήτριες ομάδες.

Δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν οι δύο αυτές εκδηλώσεις, ο Τομέας Γαλλικής γλώσσας του Κέντρου Γλωσσών, προτίθεται να συνεχίσει τη διοργάνωσή τους και στο μέλλον, αφού προωθούν τη διαπολιτισμικότητα και μόνο κερδοφόρες μπορούν να είναι για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτές.

Τομέας Γαλλικής γλώσσας, Κέντρο Γλωσσών/Πανεπιστήμιο Κύπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










636