Ημερίδα Παν. Κύπρου με θέμα: «eHealth4U: Integrated National eHealth Ecosystem»


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως συντονιστής του προγράμματος eHealth4U, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του προγράμματος, προσκαλούν το κοινόστην ημερίδα με θέμα “eHealth4U: Βάζοντας τις βάσεις για τον Εθνικό Χώρο Δεδομένων ΨηφιακήςΥγείας της Κύπρου (Cyprus Health Digital HealthData Space)”

 Η κοινοπραξία του έργου eHealth4U προσκαλεί το κοινό στην ημερίδα με θέμα «eHealth4U: Βάζοντας τις βάσεις για τον Εθνικό Χώρο Δεδομένων Ψηφιακής Υγείας της Κύπρου (Cyprus Digital Health Data Space)», την Πέμπτη, 06 Απριλίου του 2023, στο Κέντρο Πληροφόρησης Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Αμφιθέατρο LRC 012. Οι εργασίες της ημερίδας θα διαρκέσουν από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρατίθεται εδώ. H ημερίδα διοργανώνεται με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ερευνητικού προγράμματος eHealth4U.

Το eHealth4U αφορά τη σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση ενός πρότυπου  συστήματος Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΗΦΥ), ο οποίος θα είναι διαλειτουργικός, ασφαλής, ασθενοκεντρικός και πλήρως συμβατός με τις σχετικές εθνικές νομοθεσίες και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.  Η προτεινόμενη λύση βασίζεται στο International Patient Summary (IPS) και έχει τύχει επίσημης διαπίστευσης και πιστοποίησης από τον οργανισμό Health Level Seven International (HL7) στα πλαίσια της συμμετοχής του eHealth4U στο 32ο HL7 FHIR Connectathon, που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2023 στην πολιτεία Νεβάδα  των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας το πρότυπο διαλειτουργικότητας HL7 Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR).

Αναμένεται ότι η πλατφόρμα eHealth4U θα δημιουργήσει ένα διεπιστημονικό οικοσύστημα ηλεκτρονικής Υγείας (ηΥγείας) το οποίο θα ενδυναμώσει τους ασθενείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και γενικότερα τους παρόχους υγείας. Επιπλέον, θα μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες εξατομικευμένες τεχνικές διαμορφώνοντας κλινικές πρακτικές για βελτιωμένη φροντίδα των ασθενών ενώ αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μείωση  του κόστους περίθαλψης.

Στα πλαίσια της ημερίδας θα παρουσιαστούν διάφορες πτυχές του έργου όπως το νομικό πλαίσιο, η φιλοσοφία σχεδιασμού του, η τεχνική λύση του, η αξιολόγηση και η επιχειρησιακή συνέχεια του. Επιπλέον, θα γίνει επίδειξη του τελικού προϊόντος του έργου που αποτελεί την εισήγηση μας για το πρότυπο του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας της Κύπρου.

Οι διοργανωτές της ημερίδας είναι το eHealth Lab του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, που συντονίζει το ερευνητικό πρόγραμμα eHealth4U, σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου: 3AHealth LTD, Ubitech Limited, International Institute for Compassionate (IICC), Hippocrateon Private Hospital, Iron Mountain LTD, Cytacom Solutions Ltd και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του έργου στην ιστοσελίδα:  ehealth4u.cs.ucy.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










284