Η νομοθεσία και η δημιουργία Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας για την Κύπρο


Σε διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς

Η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΑΗΥ) και το Υπουργείο Υγείας επιμελούνται θέματα ηλεκτρονικής υγείας, με τα οποία θα ασχοληθούν σε διάλεξή τους οι εισηγητές κ. Χρίστος Ν. Σχίζας, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας και κ. Κωνσταντίνος Σ. Παττίχης, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Βιοϊατρικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η διάλεξη με θέμα «Ηλεκτρονική υγεία και ολοκληρωμένος ιατρικός φάκελος πολίτη», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πόλεως Χρυσοχούς.

Οι εισηγητές θα μιλήσουν για τις υπηρεσίες που παρέχει η Ηλεκτρονική Υγεία, καθώς και για τη νομοθεσία που σχετίζεται με αυτήν. Επιπρόσθετα, θα ενημερώσουν το κοινό αναφορικά με τη δημιουργία πρότυπου Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΗΦΥ) μέσω του προγράμματος «Ολοκληρωμένο Εθνικό Οικοσύστημα Ηλεκτρονικής Υγείας - eHealth4U», το οποίο διευθύνει το εργαστήριο ηλεκτρονικής υγείας του Τμήματος Πληροφορικής και το Ερευνητικό Κέντρο Βιοιατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέσα από μια κοινοπραξία οκτώ φορέων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς. Συντονιστής θα είναι ο κ. Ευθύβουλος Κυριάκου, Επίκουρος Καθηγητής και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Υγείας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










476