Science Talks Kids Edition: Τι μπορεί να θέλουν να μάθουν τα παιδιά για το bullying


  Ο ψυχολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Σταυρινίδης, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που έστειλαν παιδιά ηλικίας από 3-11 ετών

   Παρόλο που ο εκφοβισμός θεωρούνταν παραδοσιακά ως μια μορφή σωματικής επιθετικότητας, αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές στρατηγικές που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να ελέγχουν και να στενοχωρούν άλλα παιδιά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο εκφοβισμός μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ευρέως σε άμεσες και έμμεσες μορφές επιθετικότητας και αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τα παιδιά τόσο στην Κύπρο όσο και σε όλο τον κόσμο.

Με αυξημένη ευαισθητοποίηση και κατανόηση του εκφοβισμού, οι εκπαιδευτικοί και οι φροντιστές των παιδιών μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό όσων εμπλέκονται στον εκφοβισμό και στην παροχή της υποστήριξης που απαιτείται για την ανάπτυξη υγιών σχέσεων.

Στο νέο επεισόδιο της σειράς podcast για παιδιά με τίτλο Science Talks Kids Edition, ο ψυχολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Σταυρινίδης, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που έστειλαν παιδιά ηλικίας από 3-11 ετών στην εκπομπή για το θέμα του εκφοβισμού.

Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει βασικές σπουδές στην Ψυχολογία από το St. Francis College της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεθοδολογία Ψυχολογικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2006 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει παρουσιάσει τα ευρήματα των ερευνών του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ευρώπη και Η.Π.Α. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου πέραν από τη διδασκαλία ίδρυσε, με συνεργάτες του, και διευθύνει το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας.

Για να ακούσετε το νέο επεισόδιο της σειράς Science Talks Kids Edition επισκεφτείτε τη σελίδα https://www.ucy.ac.cy/services/science-talks/. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα επεισόδια κάνοντας εγγραφή στα podcast Science Talks Kids Edition στο Spotify (https://podcasters.spotify.com/pod/show/sciencetalkskids) ή τα Google Podcasts.

Τη σειρά επιμελείται η Μαρίζα Λαμπίρη, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη "Στέλιος Ιωάννου" από τον Παύλο Χαραλάμπους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1082