Ιεροκήπειον: «Κοινωνικοοικονομικές αλλαγές: Το παρόν σε σχέση με το παρελθόν και μια ματιά στο μέλλον»


Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη θα δοθεί στα πλαίσια του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου  την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00. O Δρ Επαμεινώνδας Επαμεινώνδα, Ειδικός Επιστήμονας του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα παρουσιάσει το θέμα «Κοινωνικοοικονομικές αλλαγές: Το παρόν σε σχέση με το παρελθόν και μια ματιά στο μέλλον».

Στη διάλεξη θα παρουσιαστούν δείκτες όπως ο πληθυσμός, το προσδόκιμο ζωής, το ποσοστό γονιμότητας και το κατά κεφαλή εισόδημα, ενώ τα σημερινά στοιχεία θα συγκριθούν με αυτά του παρελθόντος. Έτσι, θα διαπιστωθεί ότι ο τρόπος που ζουν οι άνθρωποι σήμερα είναι η μεγάλη εξαίρεση στην ανθρώπινη ιστορία και θα συζητηθούν πιθανά σενάρια για το μέλλον.

Συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο κος Στέφανος Πασίρ, φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, ενώ υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησής της σε απευθείας μετάδοση μέσω του ραδιοσταθμού «Ράδιο Πάφος Παγκύπρια» στις συχνότητες 93.7 FM (Πάφος), 98.8 FM (Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο, Πόλη Χρυσοχούς), 95.5 FM (Λεμεσός) και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα: www.radiopafos.com.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










270