ScienceTalks: Ίωση, κρυολόγημα ή άλλη λοίμωξη;


Η γρίπη και κρυολόγημα είναι διαφορετικές νόσοι και από τι προκαλούνται; Ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει οι γονείς να συμβουλευτούν τη γιατρό ή τον γιατρό που παρακολουθεί το παιδί τους;

Στο νέο επεισόδιο της σειράς podcast του Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενήθηκε η Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου Πηνελόπη Αναγνωστοπούλου, η οποία απάντησε σε βασικά και συνηθισμένα ερωτήματα που απασχολούν όλους τους φροντιστές μικρών παιδιών, ειδικότερα τον φετινό χειμώνα κατά τη διάρκεια του οποίου παρατηρήθηκε έξαρση των ιώσεων.

Η Δρ. Αναγνωστοπούλου είναι Παιδίατρος-Παιδοπνευμονολόγος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία. Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βέρνης στην Ελβετία, με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Πνευμονολογία. Είναι κάτοχος του ευρωπαϊκού διπλώματος στην Παιδιατρική Πνευμονολογία ERS HERMES. Το ειδικό κλινικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά στη μέτρηση της αναπνευστικής λειτουργίας σε βρέφη και παιδιά, καθώς και την παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, όπως η κυστική ίνωση και η πρωτοπαθής δυσκινησία των κροσσών.

Για να ακούσετε το 67ο επεισόδιο της σειράς ScienceTalks επισκεφτείτε τη σελίδα https://www.ucy.ac.cy/services/science-talks/. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα επεισόδια κάνοντας εγγραφή στα podcast Science Talks στο Spotify (https://podcasters.spotify.com/pod/show/science-talks-ucy) ή τα Google Podcasts. Οι εκπομπές μεταδίδονται, επίσης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τον UCY Voice 95.2.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στη Μαρίζα Λαμπίρη, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου και η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη "Στέλιος Ιωάννου" από τον Παύλο Χαραλάμπους.

#ScienceTalks. Μιλάμε για την Επιστήμη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










516