Διαδικτυακό Σεμινάριο OpenAIRE: Η πορεία της Ανοικτής Επιστήμης στην Ελλάδα και στην Κύπρο


Τοπικές πρωτοβουλίες και επόμενα βήματα

Το OpenAIRE σε Κύπρο και Ελλάδα διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με στόχο την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, τα εργαλεία και τις βέλτιστες πρακτικές για την εφαρμογή της Ανοικτής Επιστήμης στον Ευρωπαϊκό και Εθνικό Ερευνητικό Ιστό και στο Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης (EOSC).

Το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, στις 11.00 π.μ. Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι να ενημερώσει για τους τρόπους με τους οποίους η Ανοικτή Επιστήμη έχει εφαρμοστεί στα ερευνητικά οικοσυστήματα της Ελλάδας και της Κύπρου, με έμφαση στις εξελίξεις του τελευταίου έτους και σε επερχόμενες δράσεις. Στις προσπάθειες αυτές σημαντική ήταν η συμβολή Εθνικών Πρωτοβουλιών, όπως είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία για την Ανοικτή Επιστήμη (ΕΠΑΕ) και η Άτυπη Συμβουλευτική Ομάδα για την Ανοικτή Επιστήμη στην Κύπρο.

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο «Ευρωπαϊκός Μετασχηματισμός για την αξιολόγηση της Έρευνας», συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής (εδώ).

Ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα παρακολούθησης θα αποσταλεί μια μέρα πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου σε όσες/ους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα κοινοποιηθούν στους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες τα αρχεία της παρουσίασης και η βιντεοσκόπηση.

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες  μπορούν να επικοινωνήσουν  με:

      - Ελλάδα: openaire@athena-innovation.gr                - Κύπρος: openaire-cy@ucy.ac.cy

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


445