Φοιτήτριες του Τμ. Νομικής Παν. Κύπρου συμμετείχε στην πανεπιστημιακή Ολυμπιάδα διεθνούς δικαίου


Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου συγχαίρει την ομάδα φοιτητριών του για την εξαιρετική εμφάνιση στον παγκόσμιο πανεπιστημιακό διαγωνισμό εικονικής δίκης διεθνούς δικαίου «The Philips C. Jessup International Law Moot Court Competition», στον οποίον συμμετείχαν ομάδες από εκατοντάδες πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Από όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό,  138 συμμετείχαν στην τελική φάση που διεξήχθη στην Washington DC των ΗΠΑ από τις 8 - 15 Απριλίου 2023.

Η ομάδα του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου πέτυχε τρεις νίκες και μία ήττα στον προκαταρκτικό γύρο του διαγωνισμού και πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο με τις 48 καλύτερες ομάδες, όπου και ηττήθηκε από πανεπιστήμιο της Αυστραλίας σε αγώνα αποκλεισμού. Η ομάδα κατέλαβε επίσης την 29η θέση στην τελική κατάταξη των γραπτών δικογράφων.

Την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελούσαν οι τεταρτοετείς φοιτήτριες: Μαρία Φενερίδου και Φλωρεντίνα Χριστοδούλου, η τριτοετής φοιτήτρια Έλλη Αγιάνογλου και η δευτεροετής φοιτήτρια Ειρήνη Ερωτοκρίτου, ενώ πολλές από τις ομάδες διαγωνίζονταν με μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες. Την ομάδα προετοίμασαν οι δικηγόροι Ελένη Γερασούδη και Κωνσταντίνος Γιώρκας, υπό την εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη.

Χορηγός της ομάδας του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν το δικηγορικό γραφείο Χρυσοστομίδης Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι, προς το οποίο η ομάδα και το Τμήμα Νομικής εκφράζουν θερμές ευχαριστίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










870