Το 361 Τάγμα Πεζικού στον πόλεμο του 1974. Διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς


Ο πέμπτος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πόλεως Χρυσοχούς ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, με διάλεξη του εισηγητή Δρος Χάρη Αλεξάνδρου, διδάκτωρ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Θέμα της εισήγησής του είναι «Η δράση του 361 Τάγματος Πεζικού το καλοκαίρι του 1974».

Στην εν λόγω διάλεξη θα παρουσιαστεί η σχέση του 361 Τάγματος Πεζικού με τον πόλεμο του 1974 στην Κύπρο. Ο Δρ Αλεξάνδρου θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα της μελέτης 163 μαρτυριών και στρατιωτικού αρχειακού υλικού και θα αναφερθεί σε γεγονότα που αφορούσαν στις επιχειρήσεις του Τάγματος.

Στην Τελετή Λήξης, που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, στις 6 μ.μ., θα απευθύνει χαιρετισμό ο κος Γιώτης Παπαχριστοφή, Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς, ενώ θα δοθούν και τα πιστοποιητικά παρακολούθησης στα άτομα που παρακολούθησαν όλες τις διαλέξεις. Συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο κ. Κυριάκος Ιακωβίδης, Λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894305/47.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


350