Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου την εβδομάδα 8-14 Μαΐου 2023


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου την εβδομάδα 08-14 Μαΐου 2023 περιλαμβάνει:

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2023

- Τη Δευτέρα, 08 Μαΐου, η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Late Bronze Age mega-sites in the Carpathian Basin and their relations to the eastern Mediterranean Sea»

Εισηγήτρια: Prof. Rüdiger Krause, Professor for European Prehistory, Head of the Department of Prehistory, Institute of Archaeological Sciences, Goethe-Universität Frankfurt am Main, Frankfurt, Germany

Αίθουσα διαλέξεων Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας, ώρα 19:30

Πληροφορίες: τηλ: 22893560

            Τρίτη, 09 Μαΐου 2023

- Την Τρίτη, 09 Μαΐου, Ο Δήμος Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνουν το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα με θέμα «Ο ρόλος της γλώσσας στην κοινωνία»

Εισηγητής: Δρ Γιώργος Β. Γεωργίου, Επισκέπτης Καθηγητής ΕΚΠΑ, Τμήμα Φιλολογίας, Διευθυντής Ακαδημίας

                     Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής

Συντονιστής: Δρ Κώστας Κατσώνης, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Αμμόχωστος", Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 18, Λάρνακα, ώρα 19:00, https://bit.ly/44iKMvq

Πληροφορίες: τηλ. 24657745

Άλλες πληροφορίες: Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα "Πολίτης", Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, UCY Voice (95.2 FM). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Γραφείου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων 22894347. Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.

Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 

 Την Κυριακή, 14 Μαΐου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) διοργανώνουν θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Όνειρο Ενός Γελοίου»

Συντονιστής: κ. Σάββας Κυριακίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ

Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, ώρα 16:00

Πληροφορίες: τηλ. 77772717

Άλλες πληροφορίες: Το Όνειρο Ενός Γελοίου του Φιοντόρ Ντοστογιέφκσι, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή και ερμηνεία Νικόλα Χανακούλα, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ την Κυριακή, 14 Μαΐου. Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει εισήγηση και ανοικτή συζήτηση με το κοινό με τον Νευρολόγο Δρα Παναγιώτη Μπαργιώτα, Επίκουρο Καθηγητή Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος ειδικεύεται στις Διαταραχές Ύπνου και στις Κινητικές Διαταραχές. Ο Δρ Μπαργιώτας θα επιχειρήσει μια επιστημονική προσέγγιση στα στοιχεία που συνθέτουν το ‘Ονειρο του ήρωα του έργου παρουσιάζοντας σύγχρονες επιστημονικές θεωρήσεις σχετικά με τη δημιουργία και την έκφραση συνείδησης και συναισθημάτων στον ύπνο καθώς και με την αντίληψη του χρόνου και του πόνου κατά τη διάρκεια των ονείρων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2626