Δωρεά 6 επετειακών τόμων της εφημερίδας «Ο Τύπος των Μαρωνιτών» στη Βιβλιοθήκη του Παν. Κύπρου


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Απριλίου 2023, στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» του Πανεπιστημίου Κύπρου η τελετή παράδοσης  έξι επετειακών τόμων της εφημερίδας «Ο Τύπος των Μαρωνιτών» προς τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παρουσία του Πρύτανη Καθηγητή Τάσου Χριστοφίδη και της Αν. Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης Έλενας Διομήδη, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας δώρισε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έξι επετειακούς τόμους με τα 150 τεύχη της Εφημερίδας «Ο Τύπος των Μαρωνιτών», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων ζωής. «Εδώ νιώθουμε πως θα βρουν ένα ασφαλές λιμάνι και θα αποτελούν στο διηνεκές πηγή πληροφόρησης και γνώσης για την παρουσία, τη δράση και την ιστορία των Μαρωνιτών της Κύπρου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μούσας.

Ο Τύπος των Μαρωνιτών ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 2001 και συνεχίζει μέχρι σήμερα απρόσκοπτα να ενημερώνει τα μέλη της μαρωνιτικής κοινότητας και όχι μόνο, με πλούσια θεματολογία που περιλαμβάνει συνεντεύξεις, γεγονότα, ρεπορτάζ, πολιτικά, κοινωνικά και θρησκευτικά θέματα, αθλητικά, διεθνείς ειδήσεις και άλλα. Στα 20 και πλέον χρόνια κυκλοφορίας του, ο Τύπος των Μαρωνιτών έφερε κοντά στους αναγνώστες του ιστορικά γεγονότα όπως οι επισκέψεις του Πάπα Βενέδικτου και του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, καθώς και ιστορικές συνεντεύξεις με Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και άλλους. Επιπλέον, πέτυχε να προβάλλει μέσα από τις σελίδες του δεκάδες παράγοντες και προσωπικότητες από όλο το φάσμα της μαρωνιτικής κοινότητας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










983