Διαπίστευση από τον AACSB για τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπ. Κύπρου


Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά από μία μακρά διαδικασία, εξασφάλισε διαπίστευση από τον διεθνή οργανισμό AACSB. Ιδρυθείς το 1916, ο AACSB International είναι ο παλαιότερος διεθνής οργανισμός διαπίστευσης σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά και το μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρηματικής εκπαίδευσης που συνδέει φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. To Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο ίδρυμα σε Κύπρο και Ελλάδα που εξασφαλίζει τη διαπίστευση του AACSB.  

Η διαπίστευση του AACSB αναγνωρίζει ιδρύματα που επικεντρώνονται στην αριστεία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διδασκαλίας, της έρευνας, της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών και των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Σε ανακοίνωσή του, ο AACSB συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την επιτυχία του, τον Κοσμήτορα της Σχολής, καθώς και όλη την ομάδα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και φοιτητές, για τη συμβολή τους στην απόκτηση της σημαντικής αυτής διαπίστευσης και τους καλωσορίζει στην επίλεκτη ομάδα των διαπιστευμένων πανεπιστημίων.

Η δέσμευση και επιτυχία της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί αντανάκλαση της αφοσίωσης της, όχι μόνο στους φοιτητές της, τους απόφοιτούς της και την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και στον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολό του. Οι σημερινοί φοιτητές είναι οι αυριανοί επιχειρηματικοί ηγέτες και η προσθήκη της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης στο δίκτυο των διαπιστευμένων από τον AACSB σχολών διοίκησης επιχειρήσεων θα έχει διαρκή θετικό αντίκτυπο για το ίδρυμά τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

«Είμαστε ευτυχείς που εντασσόμαστε στη μεγάλη οικογένεια των πανεπιστημίων που είναι διαπιστευμένα από τον AACSB. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που είμαστε το πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο και το πρώτο ελληνόφωνο ίδρυμα που πετυχαίνει αυτό το ορόσημο» δήλωσε ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Σωφρόνης Κληρίδης. «Η αναγνώριση από τον AACSB ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, προκειμένου να προσφέρουμε στους φοιτητές μας μια εκπαιδευτική εμπειρία διεθνούς κλάσης, να ενισχύουμε την επιστημονική γνώση με πρωτοποριακή έρευνα και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, μέσω της σύνδεσης με τον επιχειρηματικό κόσμο, τους φορείς χάραξης πολιτικής και την κοινωνία.»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης συνεχάρη τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης για τη σημαντική αυτή εξέλιξη που αναδεικνύει την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών της. «Γνωρίζω πολύ καλά τον χρόνο που αφιέρωσαν οι συνάδελφοι στη Σχολή, συμμετέχοντας σε μία απαιτητική διαδικασία και αποδεικνύοντας στην πράξη την προσήλωσή τους στην αριστεία σε διδασκαλία και έρευνα. Χρονικά αυτή η αναγνώριση δίνει περαιτέρω κίνητρα μάλιστα σε υποψήφιες/ιους σπουδαστές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου να προετοιμαστούν κατάλληλα για να διεκδικήσουν τη θέση τους στα προγράμματα σπουδών της Σχολής. Επιπλέον, οι υφιστάμενες/οι φοιτήτριες/τές του Πανεπιστημίου μας μπορούν να διαπιστώσουν την ποιότητα του πτυχίου το οποίο πρόκειται να αποκτήσουν, ενώ οι απόφοιτοι/ές μας παρακολουθούν τη Σχολή τους να αναβαθμίζεται, να δικτυώνεται και να βελτιώνεται συνεχώς. Συγχαρητήρια σε όλες/ους τις εμπλεκόμενες/νους.».

Μπορείτε να δείτε τη γενική ανακοίνωση του AACSB εδώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










406