Ολοκληρώνεται ο 12ος κύκλος των διαλέξεων στο Σαλαμίνιο «Βιοποικιλότητα και κλιματική κρίση»


Ολοκληρώνεται ο δωδέκατος κύκλος των διαλέξεων στο Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι με την έκτηκαι τελευταία διάλεξη και με εισηγητές τον Δρα Κώστα Καδή, τέως Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τη Μαρίνα Νεοφύτου, Καθηγήτρια και Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα, «Βιοποικιλότητα και κλιματική κρίση».

Η παρουσίαση πραγματεύεται τις σύγχρονες προκλήσεις για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την αναδυόμενη ανάγκη που διαμορφώνεται για άμεση δράση στην Κύπρο και ανά το παγκόσμιο.  Στη διάρκεια των τοποθετήσεων θα δοθεί έμφαση στις μικρές και μεγάλες δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με σκοπό την έγκαιρη διαχείριση της κλιματικής κρίσης. Η κλιματική πολιτική και η καλλιέργεια κουλτούρας στα ζητήματα βιοποικιλότητας και περιβάλλοντος θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Η διάλεξη με συντονιστή  τον  Δρα. Πέτρο Μουζουρίδη, Μεταδιδακτορικό Συνεργάτη του Εργαστηρίου - Νησίδας Αριστείας Περιβαλλοντικής Ρευστομηχανικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, στις 7:30 μ.μ., στον Παλαιό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Κατά την τελετή λήξης του δωδέκατου κύκλου διαλέξεων χαιρετισμό θα απευθύνουν οι διοργανωτές του θεσμού, ενώ παράλληλα θα απονεμηθούν πιστοποιητικά διπλώματα σε όσα άτομα έχουν παρακολουθήσει τις διαλέξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα: 22894305/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










300