Διοργάνωση 12ης Εβδομάδας Κατάρτισης Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται η Εβδομάδα Κατάρτισης Erasmus+ (Erasmus+ Staff Training week) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από τις 22-26 Μαίου 2023, με κύριους στόχους, την ενίσχυση της διεθνοποίησης, την εδραίωση νέων συνεργασιών και την επέκταση υφιστάμενων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ μελών του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και των συμμετεχόντων στην εβδομάδα εργασίας. H Εβδομάδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023 από το Γραφείο Κινητικότητας, του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης, της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων και πραγματεύεται την ποιότητα στις τοποθετήσεις φοιτητών/τριων και νέων αποφοίτων.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κατάρτισης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και εργαστήρια που έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας στους νέους/νέες μέσω των τοποθετήσεων.

Για τις παρουσιάσεις και τα εργαστήρια φιλοξενούνται εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης (ΙΔΕΠ) -ως η Eθνική Mονάδα Erasmus Κύπρου που στηρίζει τις εργασίες της Εβδομάδας- από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Για τις εργασίες θα βρίσκονται στην Κύπρο και 2 εκπρόσωποι από το Erasmus Student Network για τη διοργάνωση εργαστηρίου σε σχέση με την ποιότητα στις τοποθετήσεις από την πλευρά των νέων.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κύπρο, θα λάβουν μέρος σε οργανωμένες πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες αποσκοπούν στη γνωριμία τους με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κύπρου.

Ο θεσμός της Εβδομάδας Κατάρτισης Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της κινητικότητας διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού και διευρύνει τις προοπτικές συνεργασίας με αναγνωρισμένου κύρους πανεπιστήμια του εξωτερικού, στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνοποίησής του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4597