Νέο βιβλίο της Ελένης Λοΐζου: Βασικές αρχές της παιδαγωγικής των βρεφών


«Από τη γέννηση- 3 ετών. Πρακτικές εισηγήσεις για βρεφοπαιδαγωγούς και γονείς.» 

Η Ελένη Λοΐζου, είναι Καθηγήτρια Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, και ανάμεσα στα άλλα ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα ασχολείται με την παιδαγωγική των βρεφών. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Βασικές αρχές της παιδαγωγικής των βρεφών. Από τη γέννηση- 3 ετών. Πρακτικές εισηγήσεις για βρεφοπαιδαγωγούς και γονείς.»

Τα βρέφη (από τη γέννηση έως την ηλικία των 3 ετών) από πολύ νωρίς έχουν εμπειρίες φοίτησης σε οργανωμένα σύνολα. Η επιστημονική προσέγγιση της εκπαίδευσης και φροντίδας των βρεφών αποτελεί άκρως σημαίνουσα καθώς μέσα από τις πρώτες τους εμπειρίες μπαίνουν οι βάσεις για τη μετέπειτα ανάπτυξη και μάθηση τους, τόσο στο σχολείο, όσο και στην κοινωνία.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο εγχειρίδιο το οποίο απουσιάζει από την παιδαγωγική επιστήμη και φανερώνει μια ξεκάθαρη φιλοσοφία και προσέγγιση των παιδαγωγικών αρχών της βρεφικής περιόδου. Ανάμεσα σε άλλα, περιγράφει την ολόπλευρη ανάπτυξη και μάθηση των βρεφών, προτείνει αναλυτικό πρόγραμμα και τρόπους οργάνωσης της μάθησης στη συγκεκριμένη περίοδο.

Απευθύνεται σε εν ενεργεία και εν δυνάμει βρεφοπαιδαγωγούς και νηπιαγωγούς, σε ενήλικες που εργάζονται με βρέφη, καθώς και σε γονείς. Παρουσιάζει τόσο το θεωρητικό, όσο και το πρακτικό μέρος της παιδαγωγικής των βρεφών, μέσα από πολλά αυτούσια παραδείγματα και πρακτικές εισηγήσεις.  Σε κάθε κεφάλαιο προτείνονται ερωτήματα αναστοχασμού και συζήτησης για τις βρεφοπαιδαγωγούς αλλά και πρακτικές εισηγήσεις εστιασμένες σε γονείς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο ΠΕΔΙΟ.

https://www.pediobooks.gr/el/products/vasikes-arxes-tis-paidagogikis-ton-vrefon?option_variant_id=0




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










796