Εγκαινιάστηκε το κτήριο του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου στην Πανεπιστημιούπολη του Π.Κ.


The Cyprus Cancer Research Institute – CCRI «Nicola David – Pinedo»

Το νεόδμητο κτήριο του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου (The Cyprus Cancer Research Institute – CCRI) «Nicola David – Pinedo» εγκαινίασε τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Το κτήριο αναγέρθηκε με τη δωρεά του Ιδρύματος «George and Kaity David», με στόχο να στεγάσει το Ινστιτούτο και να προάγει την καινοτόμο έρευνα στον καρκίνο. Με επίκεντρο τον άνθρωπο και την έρευνα στον τομέα της ογκολογίας, το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου «Nicola David – Pinedo» είναι μία στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου.

Η λειτουργία του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου φανερώνει ότι συνέργειες με ιδρύματα και οργανισμούς μπορούν να ωθήσουν τη χώρα μας στην πραγματική ανάπτυξη. Πρόκειται για μία συμμαχία ιδρυμάτων και θεσμών που αποδεικνύουν καθημερινά την προσήλωση στους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκαν και λειτουργούν, με κυριότερο τη διεξαγωγή καινοτόμου έρευνας με εστίαση στη φροντίδα και τη μέριμνα για τον άνθρωπο.

Το νέο κτήριο, συνολικού εμβαδού 3.111 τετραγωνικών, βρίσκεται πλησίον της δυτικής εισόδου της Πανεπιστημιούπολης και αποτελεί την Α’ Φάση της κτιριακής υποδομής του Ινστιτούτου. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του θα φιλοξενούν ερευνητικές ομάδες παγκόσμιας εμβέλειας, με στόχο τη διεξαγωγή ουσιαστικής και πρωτοποριακής έρευνας σε θέματα καρκίνου. Στόχος του Ινστιτούτου είναι να καταστεί κορυφαίο κέντρο έρευνας καρκίνου διεθνώς, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής γνώσεων με αντίστοιχα εξειδικευμένα ερευνητικά ιδρύματα σε όλον τον κόσμο, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες κατάρτισης και εξειδίκευσης σε νέους/νέες επιστήμονες.

Με αυτόν τον τρόπο, το κτήριο του Ινστιτούτου στοχεύει κυρίως να λειτουργήσει ως πυρήνας για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου ερευνητικής αριστείας ώστε να αναδείξει τη χώρα μας ως κέντρο έρευνας για τον καρκίνο και ως εκκολαπτήριο νέων επιστημόνων, με τελικό αποδέκτη, της όλης αυτής προσπάθειας, τον άνθρωπο.

Στον χαιρετισμό του, στην τελετή εγκαινίων του Ινστιτούτου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είμαστε τυχεροί που έχουμε συμπαραστάτες στο έργο μας ανθρώπους όπως τον Γιώργο και την Καίτη Δαυίδ, οι οποίοι, πιστεύοντας στις δυνατότητες του πρώτου ανώτατου ακαδημαϊκού ιδρύματος, επένδυσαν σε αυτό μακροπρόθεσμα. Πρόκειται για μία προσφορά αγάπης προς το πανεπιστήμιο, αγάπης για τον ίδιο τον άνθρωπο. Η δωρεά του Ιδρύματος «George and Kaity David» είναι μία προορατική - προδραστική συνεισφορά κι ένα μοναδικό παράδειγμα φιλανθρωπίας. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ευγνώμον και θα ανταποδώσει αυτήν τη γενναιόδωρη προσφορά με τα έργα του, αλλά και με την πραγμάτωση των σκοπών του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










501