“Modern Dimensions of the European Educational and Scientific Space, Bulgarian-Cypriot Cultural Communications”


Συνεδριο στο Πανεπιστήμιο Κυπρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο με θέμα “Modern Dimensions of the European Educational and Scientific Space, Bulgarian-Cypriot Cultural Communications” στο Πανεπιστήμιο Κύπρου την Τρίτη, 30 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με το University of Library Studies and Information Technologies (ULSIT) της Βουλγαρίας. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων και την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση τετραμελούς αντιπροσωπείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεθνών Σχέσεων, κα Έλενα Αυγουστίδου-Κυριάκου  συζητήθηκε η μεγάλη προοπτική ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων με έναυσμα τη διοργάνωση του συνεδρίου. Την αντιπροσωπεία εκ μέρους του ULSIT αποτελούσαν ο Καθηγητής Stoyan Denchev, τέως Πρύτανης και νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, η Καθηγήτρια Irena Peteva, Πρύτανης, η Καθηγήτρια Tereza Trencheva, Αντιπρύτανης Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων, και η Ανώτερη Βοηθός Δρ. Svetlana Syarova.α.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των συνέδρων στην Πανεπιστημιούπολη, όπως και στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Βιβλιοθήκης κα Έλενα Διομήδη-Παρπούνα όπου δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της Βιβλιοθηκονομίας και των Επιστημών Πληροφόρησης σε Κύπρο και Βουλγαρία.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, και η Πρύτανης του ULSIT, Καθηγήτρια Irena Peteva. Κατά το συνέδριο, έγινε παρουσιάση του ULSIT από την Καθηγήτρια Magdalena Garvanova, και την Αντιπρύτανη Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων, Καθηγήτρια Tereza Trencheva. Πραγματοποιήθηκαν επίσης διαλέξεις με θέμα τις Διπλωματικές Σχέσεις Βουλγαρίας – Κύπρου, από την Καθηγήτρια Vanya Dobreva και την Καθηγήτρια  Borayna Buzhashka, και Ψηφιακή Κύπρος: Νέο Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, από την Καθηγήτρια Svetlana Syarova.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, έγινε παρουσίαση της Βιβλιοθήκης από τη Λειτουργό Πανεπιστημίου, κ. Σύλβια Κουκουνίδου, και διάλεξη από τον κ. Λάμπρο Καουλλά, μέλος του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, στο θέμα “Looking at Bulgaria from Cyprus: perspectives on culture diplomacy and security”.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










468