Ανταλλαγή φοιτητών/τριών Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου του Τέξας Α&Μ/ΗΠΑ


Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Dwight Look College of Engineering του Πανεπιστημίου του Τέξας Α&Μ, πραγματοποιείται και φέτος με μεγάλη επιτυχία το καλοκαιρινό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών/τριών των δυο ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2018 και παρότι δεν πραγματοποιήθηκε τα έτη 2020 και 2021 λόγω πανδημίας, ξανάρχισε πέρσι.

Συγκεκριμένα φέτος, για τέταρτη χρονιά, 12 φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Μηχανολογίας & Κατασκευαστικής, Πολιτικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτονικής, και Πληροφορικής, μετέβησαν στις 29 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Α&Μ. Ταυτόχρονα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου υποδέχτηκε για δεύτερη χρονιά 9 άτομα (8 φοιτητές και 1 φοιτήτρια) από το Πανεπιστήμιο του Τέξας Α&Μ, τα οποία θα φιλοξενηθούν από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Μηχανολογίας & Κατασκευαστικής, Πολιτικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η επίσημη υποδοχή περιελάμβανε ξενάγηση στην Πανεπιστημιούπολη, καθώς και συνάντηση των φοιτητών/τριας με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Κοσμήτορα και Αν. Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής καθώς και μέλη του ακαδημαϊκού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές και τη φοιτήτρια ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, τους καλωσόρισε στην Κύπρο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, με τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής, θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά το νησί. Ο Πρύτανης τόνισε, επίσης, τη συμβολή τέτοιων προγραμμάτων ανταλλαγής στη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης, προέτρεψε τους φοιτητές και τη φοιτήτρια να αξιοποιήσουν, πέρα από το ακαδημαϊκό κομμάτι, την ευκαιρία που τους δίνεται να εξερευνήσουν την Κύπρο, να μάθουν για την ιστορία και την παράδοσή της και να απολαύσουν τις ποικίλες γαστρονομικές επιλογές.

Με τη σειρά του, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Καθηγητής Χαράλαμπος Δ. Χαραλάμπους, τόνισε τη σημασία του Προγράμματος και για τα δυο συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.  Πέραν από το ακαδημαϊκό μέρος του Προγράμματος, ο κύριος Χαραλάμπους τόνισε ιδιαίτερα και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν, καθότι μέσω αυτών θα  έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Κύπρου.

Το Πρόγραμμα Ανταλλαγής έχει διάρκεια 10 εβδομάδων και περιλαμβάνει συμμετοχή των φοιτητών/τριών σε ερευνητικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη Καθηγητών/Ερευνητών των δύο συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων, σε θέματα ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων των φοιτητών/τριών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










393