Νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου στον διαγωνισμό JA StartUp 2023


Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, GEN-E 2023 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη. 

Στον τελικό του διαγωνισμού Junior Achievement StartUp 2023, ο οποίος επικεντρώνεται στην προώθηση επιχειρηματικών ιδεών και στην προώθηση της καινοτομίας και διοργανώθηκε την 1η Ιουνίου για τέταρτη χρονιά, διακρίθηκε η ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου που παρουσίασε την ιδέα E-mbracelet.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 10 φιναλίστ από τις 42 φοιτητικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν  παρουσίασαν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους, οι οποίες αξιολογήθηκαν από Κριτική Επιτροπή. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες από 8 Πανεπιστήμια της Κύπρου, με τη στήριξη 11 ακαδημαϊκών και 30 μεντόρων.

Η νικήτρια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελείται από τις/τους: Μάρω Μανώλη, Χριστόφορο Μαλέκο, Αμαλία Γιασουμή, Άννα Χαραλάμπους, Χρίστο Παρτασίδη και Χριστόδουλο Νικηφόρου, ενώ μέντοράς τους είναι η Δρ Ντάινα Νικολάου, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, GEN-E 2023 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη. 

E-mbracelet

Η συσκευή είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην υποστήριξη ατόμων με ASD (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος), μέσω μιας φορητής συσκευής (βραχιόλι) και μιας συνοδευτικής εφαρμογής. Θα καταγράφει ήχους και θα μετράει τον καρδιακό ρυθμό για να βοηθήσει τα άτομα να διαχειριστούν την αισθητηριακή υπερφόρτωση και τη συναισθηματική ρύθμιση, καθώς και να ειδοποιούν αρκετά έγκαιρα για κρίσεις ή απομάκρυνσης του ατόμου μέσω γεωεντοπισμού. Με τη συσκευή, οι γονείς ή οι φροντιστές ατόμων με αυτισμό μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο έξυπνο ρολόι ή το τηλέφωνό τους όταν ο καρδιακός ρυθμός υποδηλώνει αυξημένα επίπεδα στρες ή όταν τα επίπεδα ήχου του περιβάλλοντος φτάνουν σε δυσάρεστα όρια. Η συνοδευτική εφαρμογή παρέχει μια οπτική αναπαράσταση των δεδομένων που συλλέγονται, επιτρέποντας στον γονέα/κηδεμόνα να αναγνωρίζει τα ηχητικά μοτίβα και τα ερεθίσματα και να παίρνει τεκμηριωμένες αποφάσεις, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις των ατόμων με ΔΑΦ. 

Ο JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικευμένου στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα των νέων που στοχεύει στην ενδυνάμωση τους με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οικονομικής παιδείας και απασχολησιμότητας. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την εταιρεία ASBIS και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Πληροφορίες: https://jacyprus.org  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










6585