Eκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης του προγράμματος ΚΑΡΜΕΛΑ


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του προγράμματος ΚΑΡΜΕΛΑ: Αρχείο Προφορικής Παράδοσης για την Αρμενική και τη Λατινική Κοινότητα της Κύπρου, το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών και η Γενική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, προσκαλούν το κοινό σε εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αυτής της ερευνητικής περιόδου.

Το έργο ΚΑΡΜΕΛΑ

Το ερευνητικό έργο ΚΑΡΜΕΛΑ είναι διετές έργο που χρηματοδοτείται από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών και αποσκοπεί στη δημιουργία ψηφιακού αρχείου συνεντεύξεων που καταγράφουν τις προσωπικές ιστορίες και τα συλλογικά βιώματα των μελών της αρμενικής και της λατινικής κοινότητας της Κύπρου. Οι προφορικές μαρτυρίες περιέχουν λεπτομέρειες για ποικίλα θέματα: πρόσφατα ιστορικά γεγονότα, τις οικογενειακές ιστορίες εγκατάστασης στην Κύπρο, τις γλωσσικές πρακτικές και την πολυγλωσσία, ζητήματα εκπαίδευσης και παράδοσης, θέματα ταυτότητας και ταυτίσεων κ.ά. Βασική επιδίωξη του Αρχείου είναι να αποτελέσει ένα αποθετήριο που θα συγκεντρώνει και θα διαφυλάττει τη φωνή των μελών των δύο κοινοτήτων και θα αναδεικνύει την πρόσφατη ιστορική τους διαδρομή και τη συμβολή τους στη συγκρότηση της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αίθουσα Α010, Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημιούπολη, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά), την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2024 στις 7 μ.μ. και η παρουσίαση θα γίνει από την επιστημονική υπεύθυνη του έργου, Καθηγήτρια Μαριλένα Καρυολαίμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί το βραβείο για τον σχολικό διαγωνισμό σχεδιασμού του λογότυπου του έργου στην παρουσία της Αντιπρυτάνεως Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, των εκπροσώπων της Λατινικής και της Αρμενικής Κοινότητας και αξιωματούχων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μαθητές από τα σχολεία Τέρρα Σάντα και Ναρέκ θα παρουσιάσουν μουσικές επιλογές από την αρμενική και τη λατινική θρησκευτική και λαϊκή παράδοση. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 27 Οκτωβρίου µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: ptheofanous@schools.ac.cy

 

 




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










128