Ολοκληρώνεται για τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου με την τελευταία διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Μαΐου 2025, η ώρα 19:30 στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.
Τη διάλεξη, με τίτλο «1700 χρόνια από την Α′ Οικουμενική Σύνοδο», θα παρουσιάσει ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παπαντωνίου, από το Γραφείο Πνευματικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου. Η φετινή επέτειος σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 17 αιώνων από τη σημαντικότατη αυτή σύνοδο της Χριστιανικής Εκκλησίας, η οποία αποτέλεσε σταθμό στην ιστορική και θεολογική πορεία του Χριστιανισμού. Η διάλεξη αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες ιστορικές και θεολογικές προσεγγίσεις γύρω από τη σημασία και τις επιπτώσεις της Α′ Οικουμενικής Συνόδου.
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα εκπροσωπηθεί από την Εκπρόσωπο Τύπου του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, κα Δόξα Κωμοδρόμου, η οποία θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Μετά το πέρας της διάλεξης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των διπλωμάτων συμμετοχής σε όσες και όσους παρακολούθησαν τον φετινό κύκλο διαλέξεων (2024–2025), αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαρκή προσήλωση του κοινού στη διά βίου μάθηση και τον επιστημονικό διάλογο.
Η τελετή θα μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imconstantias.org.cy. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/events/free-universities/, ή επικοινωνήστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο events@ucy.ac.cy ή καλέστε στο τηλ. 22894347.