Παν. Λευκωσίας: 4ο Συνέδριο Πρωτοβουλίας Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου (EMSI)


Η Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου (EMSI), το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, τη Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, την Έδρα Διαλόγου Μεσανατολικών Σπουδών, το Ινστιτούτο Advanced Media, το Δίκτυο Συνεργασίας Πανεπιστημίων της Ανατολικής Μεσογείου και της Παρευξείνιας Ζώνης (BSEMAN), το γραφείο Friedrich Ebert Stiftung στη Κύπρο, το Royal Commonwealth Society (Παράρτημα Κύπρου) και το  Global Semesters του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, συνδιοργανώνουν το 4ο συνέδριο της Πρωτοβουλίας Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου (EMSI) στις 19 και 20 Σεπτέμβριου, στην αίθουσα CINE του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Το διεπιστημονικό αυτό συνέδριο αποσκοπεί στο να συγκεντρώσει ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των Διεθνών Σχέσεων, των Πολιτικών Επιστημών, της Νομικής, της Πολιτικής Επικοινωνίας, της Κοινωνιολογίας, των Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών σπουδών, των σπουδών των Μέσων Ενημέρωσης, των Τεχνολογικών σπουδών, της Ιστορίας και της Ανθρωπολογίας, οι οποίοι διερευνούν ερευνητικά ή επαγγελματικά την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου, στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθούν σύντομοι χαιρετισμοί από τη κ. Εύη Ζαμπετάκη, Διευθύντρια  της  Πρωτοβουλίας Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου (EMSI), τον  Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, καθηγητή Ανδρέα Θεοφάνους, ενώ θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση από τον Δρ. Γιάννη Παρπόττα, αναπληρωτή Γραμματέα της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου.

Κεντρικός ομιλητής του συνέδριου θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα ‘The Eastern Mediterranean in Turmoil’, με τη συμμετοχή των πρέσβεων στην Κύπρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Ηλία Φωτόπουλο, του Ισραήλ, κ. Shmuel Revel και τουΎπατου Αρμοστή της Ινδίας, Δρ. Raghava Krishnaswami Raghavan. 

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου, στις 20 Σεπτέμβριου, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς και ερευνητές σε θέματα διεθνών και ενεργειακών εξελίξεων, οικονομίας, κοινωνικών εξελίξεων, μειονοτήτων, Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης και μετανάστευσης στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο  https://www.unic.ac.cy/event/4th-annual-emsi-conference/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










658