Παν. Λευκωσίας: Διαγωνισμός Έκθεσης Ιδεών «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους»


Άρχισε και συνεχίζεται ως τις 27 Δεκεμβρίου 2019 ο πρωτότυπος Διαγωνισμός Έκθεσης Ιδεών με τίτλο: «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους» (Tourism and Jobs: A better future for All), που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στοχεύει στην ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των λαών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, έχει ορισθεί από το 1970 να γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Το θέμα στον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς ο τουρισμός είναι μία από τις πιο σημαντικές πηγές απασχόλησης για πολλούς λαούς, που οι οικονομίες των χωρών τους δοκιμάζονται σκληρά από την παγκόσμια οικονομική δυσπραγία», επισήμανε η Γιάννα Ορφανίδου, Υπεύθυνη του Τμήματος Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους τελειόφοιτους μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής μια μόνο φορά, το κείμενο της Έκθεσής του μπορεί να είναι στην Ελληνική ή την Αγγλική γλώσσα, ενώ το μέγεθός της θα πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στις 600 και τις 800 λέξεις.

Οι διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν:

1ο Βραβείο: 1 Ακαδημαϊκή υποτροφία (75%) στα δίδακτρα προγραμμάτων του Τμήματος Φιλοξενίας , Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης.

2ο Βραβείο: 1 Ακαδημαϊκή υποτροφία (50%) στα δίδακτρα προγραμμάτων του Τμήματος Φιλοξενίας , Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης.

3ο Βραβείο: 1 Ακαδημαϊκή υποτροφία (25%) στα δίδακτρα προγραμμάτων του Τμήματος Φιλοξενίας , Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης.

Η υποτροφία ισχύει για τα δίδακτρα του πρώτου Ακαδημαϊκού Έτους και δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος αγοράς βιβλίων και άλλα τέλη, όπως το τέλος εισδοχής.

Η επιτροπή αξιολόγησης των εκθέσεων αποτελείται από καθηγητές και μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του τμήματος Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Οι εκθέσεις που θα βραβευτούν, θα δημοσιευθούν μαζί με τα ονόματα και τα στοιχεία των τριών νικητών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Γιάννα Ορφανίδου, Τμήμα Φιλοξενίας Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης, στο orphanidou.y@unic.ac.cy ή 22841649.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










570