Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας δια των επίσημων εκπροσώπων τους Καθηγητή κ. Φίλιππο Πουγιούτα, Πρύτανη και τον κ. Φώτη Φωτίου, Επίτροπο Προεδρίας, υπέγραψαν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 2019 Μνημόνιο Συνεργασίας. Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), τη συνδιοργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την υλοποίηση κοινωφελών δράσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των δύο Φορέων.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φωτίου, σημείωσε ότι «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες και υποστηρικτές του Γραφείου του Επιτρόπου στην προσπάθεια να κρατηθεί η διασπορά, ιδιαίτερα η νέα γενικά, κοντά στις ρίζες της, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στους Κύπριους απόδημους, αλλά και μέσα από τον Οδηγό Κυπρίων της Διασποράς και Επαναπατρισθέντων.» Ο κύριος Φωτίου ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για τη συνεργασία στην ανάπτυξη του εργαλείου αυτού, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Εθνικής μας Στρατηγικής για τη Διασπορά. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης της ήδη γόνιμης, τα τελευταία χρόνια, σύμπραξης με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για τη στήριξη των Κυπρίων αποδήμων, σημειώνοντας ότι στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θεωρεί καθήκον την προσφορά της τεχνογνωσίας και των υποδομών του προς όφελος της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίαςαναλαμβάνει την παραχώρηση διαφόρων υποτροφιών στα εξ αποστάσεως προγράμματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

α.      Δύο υποτροφίες πλήρους φοίτησης, κάθε έτος, σε οποιοδήποτε πτυχίο προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, προς Κύπριους Διασποράς.

β.      Δύο υποτροφίες πλήρους φοίτησης για, κάθε έτος, προς τέκνα εγκλωβισμένων γονέων ή/και συγγενών αγνοουμένων.

 

Οι πιο πάνω υποτροφίες αφορούν προγράμματα Σπουδών που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με εξαίρεση τα προγράμματα Ιατρικής Σχολής και Κλινικής Ψυχολογίας.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter259