Παν. Λευκωσίας: Συμμετοχικό εργαστήριο: «Η μεθοδολογία του design thinking»


 To «Πρόγραμμα Γραφικής Επικοινωνίας» του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Hellenic Design Centre διοργανώνουν ένα διήμερο πρακτικό εργαστήριο, το οποίο εξερευνά κάθε πλευρά του Design Thinking!

Στη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα οφέλη της χρήσης των εργαλείων του Design Thinking, μιας καινοτόμου μεθοδολογίας επίλυσης προκλήσεων που ξεχωρίζει λόγω του ανθρωποκεντρικού της χαρακτήρα. Ως άσκηση θα δοθεί μία ‘πραγματική’ πρόκληση σχετικά με την καθημερινή ζωή στη Λευκωσία, γύρω από την οποία θα αναπτυχθούν προτεινόμενες λύσεις. Το Design Thinking θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία στο χώρο της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Σε ποιους απευθύνεται; Το εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να εξερευνήσουν τον σχεδιασμό με επίκεντρο τον χρήστη (User-Centred Design) με σκοπό την ανεύρεση καινοτόμων λύσεων σε πραγματικές προκλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε φοιτητές design, multimedia, fine art, αρχιτεκτονικής, μάρκετινγκ και διοίκησης επιχειρήσεων καθώς και σε διδάσκοντες και ερευνητές. Περιορισμένος αριθμός θέσεων θα διατεθεί σε ενδιαφερόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής, εκπροσώπους δημοσίων φορέων και σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους.

Το περιεχόμενο του εργαστηρίου

  •  Εισαγωγή στη μεθοδολογία του design thinking
  • Παρουσίαση της πρόκλησης
  • Πλαίσιο έρευνας χρηστών
  • Persona
  • Διαδρομή εμπειρίας χρήστη (User Journey Map)
  • Τεχνικές δημιουργίας ιδεών
  • Δημιουργία ιδεών
  • Επιλογή ιδέας
  • Προτυποποίηση
  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων

Πρόγραμμα Παρασκευή 20/3/2020 15.30- 19.00 Εισαγωγή στην μεθοδολογία του Design thinking και παραδείγματα 'καλής εφαρμογής’. Πρώτο στάδιο εργαστηρίου (γνωριμία, ομάδες, τι θα κολουθήσει)

Σάββατο 21/3/2020 10.30- 15.00 Συνέχεια εργαστηρίου

Εισηγητές: Ο Δημήτρης Καμπούκος εργάζεται ως υπεύθυνος υλοποίησης έργων και προγραμμάτων γύρω από την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο του Hellenic Design Centre, ο Δημήτρης είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία, την προώθηση και τη στρατηγική marketing. Διαχειρίζεται την επικοινωνιακή στόχευση των δράσεων και την εύρεση των κατάλληλων target group του Κέντρου. Τέλος, συμβάλλει στη διαχείριση των δραστηριοτήτων και των workshops που σχετίζονται με το design και την καινοτομία.

Ο Νίκος Ροβάτσος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Στρατηγικό Σχεδιασμό Προϊόντων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο των πωλήσεων, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε Αθήνα και Κύπρο. Είναι μέλος του Hellenic Design Centre και ασχολείται με την οργάνωση και υλοποίηση των υπηρεσιών του.

Το εργαστήριο οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται έγκαιρη εγγραφή στο Eventbrite: https://bit.ly/37oMCwb

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληροφορίες: Δρ. Νίκη Σιώκη

Πρόγραμμα Γραφικού σχεδιασμού, Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων Τηλ. 22842248 // Mail: Sioki.n@unic.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










734