Διαδικτυακό σεμινάριο: COVID-19: Τo design ως σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της κρίσης


Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο σχεδιασμός μηνυμάτων για την προστασία και την ασφάλειά μας αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντικός. Τόσο ο κυβερνητικός μηχανισμός όσο και οργανισμοί παγκόσμιας εμβέλειας (WHO, UN κ.ά.) χρησιμοποιούν προϊόντα σχεδιασμού, όπως ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες, ιστοσελίδες, mobile apps, τηλεοπτικά μηνύματα κ.λπ., για να επικοινωνήσουν και να διασφαλίσουν ότι όλοι εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής στη μάχη κατά του ιού. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις αναπροσαρμόζουν τις στρατηγικές προώθησης των υπηρεσιών και των προϊόντων τους, αναγνωρίζοντας τις νέες ανάγκες των καταναλωτών στις παρούσες συνθήκες.

Η κρίση επιβεβαιώνει και αναδεικνύει την υψηλή αξία του design στην επικοινωνία. Στη νέα καθημερινότητα, οι σχεδιαστές λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης, φροντίζοντας η οπτική επικοινωνία μηνυμάτων να είναι άμεση, απόλυτα κατανοητή και αισθητικά ελκυστική.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Γραφικής Επικοινωνίας (graphic design) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι εισηγητές θα συζητήσουν πώς το design χρησιμοποιήθηκε για την επίλυση προβλημάτων οπτικής επικοινωνίας στην παρούσα κρίση και πώς οι φοιτητές του προγράμματος εκπαιδεύονται να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων ως νεαροί σχεδιαστές. Η σχεδιάστρια Στέλλα Κομνηνού Αρακελιάν, απόφοιτη του προγράμματος, θα παρουσιάσει τη δουλειά της που χρησιμοποιείται στη δημόσια σφαίρα για την ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά του ιού.

Παρουσιάζουν:

Δρ Νίκη Σιώκη

Επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων

Μαρία Σταυρίδη

Λέκτορας, συντονίστρια του προγράμματος Γραφικής Επικοινωνίας

Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων

Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών

Στέλλα Κομνηνού Αρακελιάν

Designer, απόφοιτη του προγράμματος Γραφικής Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας


Δευτέρα 22 Ιουνίου, 16.00-17.00 στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=YUtHxOB4p5o

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1162