Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μνημόνιο Συνεργασίας με το ίδρυμα Ri.MED της Ιταλίας


Το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου θα συνεργαστεί με το φημισμένο Ίδρυμα Ri.MED στον τομέα της Βιοιατρικής

Υπογράφηκε μέσω διαδικτυακής συνάντησης την περασμένη εβδομάδα, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ιδρύματος Ri.MED της Ιταλίας στον τομέα της Βιοιατρικής. 

Το ίδρυμα Ri.Med. ιδρύθηκε από την Ιταλική κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές της Σικελίας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Pittsburg των ΗΠΑ με πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη ενός κέντρου αριστείας στον τομέα της Βιοτεχνολογίας και της Βιοιατρικής έρευνας.

Η συμφωνία με το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεταφορά τεχνολογίας, ανταλλαγή προσωπικού και φοιτητών, εκπαίδευση, συνεισφορά στην κοινωνία και ερευνητική συνεργασία. 

Το μνημόνιο υπέγραψε εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας, Δρ. Κυριάκος Φελέκκης, και εκ μέρους του Ιδρύματος Ri.Med ο Ανώτατός Εκτελεστικός Διευθυντής, Δρ. Αλεσσάντρο Πάτοβα.

Ο Δρ. Φελέκκης δήλωσε ‘ότι, είναι με μεγάλη χαρά που υπογράφει αυτή την συνεργασία η οποία συμβάλει ούτως ώστε το Τμήμα, το Πανεπιστήμιο και η Κύπρος να καταστούν σημαντικοί παράγοντες στον τομέα της Βιοιατρικής έρευνας στο παγκόσμιο επίπεδο. «Η επιλογή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από το Ίδρυμα Ri.Med», πρόσθεσε ο Δρ. Φελέκκης. «είναι μεγάλη τιμή για μας και αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές του Τμήματος για διεθνοποίηση αποδίδουν καρπούς». Με την σειρά του ο Δρ. Πάτοβα δήλωσε τον ενθουσιασμό του για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα δούνε όλοι τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων η συμφωνία υπεγράφη διαδικτυακά αλλά οι δύο επιστήμονες εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι σύντομα θα μπορούν να συναντηθούν στο Παλέρμο και στην Λευκωσία αντίστοιχα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










504