Πανεπ. Λευκωσίας: Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό (εξ αποστάσεως)


Η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εγκαινιάζει ένα πρωτοποριακό, μοναδικό στο είδος του μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό [MA in Greek Civilization].

Το πρόγραμμα, που έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), διδάσκεται εξ αποστάσεως στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε ένα ευρύτατο κοινό χωρίς γεωγραφικούς ή γλωσσικούς περιορισμούς.

Το «Μεταπτυχιακό στον Ελληνικό Πολιτισμό» εξετάζει το πολύπλευρο φαινόμενο του ελληνικού πολιτισμού, τόσο στο διαχρονικό όσο και στο θεματικό του εύρος. Στον πυρήνα του σχεδιασμού του εντοπίζεται η διερεύνηση των θεμελιωδών ελληνικών εννοιών και αξιών που διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να είναι κεντρικές στον σύγχρονο κόσμο. Η ελευθερία, η δημοκρατία, η αισθητική, η λογική και η αναζήτηση της αλήθειας και της επιστημονικής γνώσης είναι μερικά από τα πεδία που συζητούνται κριτικά στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τα μαθήματα βασίζονται σε θεματικό υλικό από πολυάριθμους κλάδους του ελληνικού πολιτισμού όπως ιστορία, φιλοσοφία, λογοτεχνία, επιστήμη, τέχνες και γλώσσα. Επιπλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα καταπιαστούν με θέματα που προσελκύουν διεθνές ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζουν πτυχές της ελληνικής αρχαιότητας με τον σύγχρονο πολιτισμό, όπως σύγχρονες σκηνικές προσεγγίσεις αρχαίου δράματος, σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος, ιστορία του ελληνικού εντύπου και ψηφιακός πολιτισμός.

Το πρόγραμμα προορίζεται για υποψηφίους και υποψήφιες που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στους τομείς των Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Τεχνών, φιλοδοξούν να συμμετάσχουν ενεργά στην έρευνα και την εκπαίδευση στο επιστημονικό πεδίο του ελληνικού πολιτισμού ή σχεδιάζουν να εντρυφήσουν περαιτέρω, σε διδακτορικό επίπεδο.

Η φοίτηση ολοκληρώνεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (90 ECTS) και η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το χειμερινό εξάμηνο 2020–21 έχει ήδη ξεκινήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες: +357 22 841 500, admissions@unic.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1148