Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα 1,000 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου


Times Higher Education World University Rankings 2021

Σημαντική διάκριση και αναγνώριση της αριστείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, αποτελεί το γεγονός ότι  βρίσκεται στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση και κατάταξη του συνόλου των Τμημάτων του, η οποία δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2020 από το Times World University Rankings. Η επιτυχία αυτή ακολουθεί την πρόσφατη συμπερίληψη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην πλέον απαιτητική κατάταξη Πανεπιστημίων, τη Λίστα της Σαγκάης όπου κατετάγη στα κορυφαία 601-700 πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνειδητά επιλέγει να αξιολογείται ολοκληρωτικά συμμετέχοντας με όλες τις Σχολές και Τμήματα που διαθέτει, παρόλο που έχει την ευκαιρία να συμμετέχει μόνο με τα Τμήματα που ευνοούν άνοδο στις διεθνείς κατατάξεις. Στόχος του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχοντας στις διεθνείς αξιολογήσεις είναι η συνεχής βελτίωσή του σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη συμπερίληψή τους στη λίστα κατάταξης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










785